MTV Romanian Music Awards 2005 Ediţia a treia

BUCURESTI - 18 martie 2005

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

MTV România organizează pe data de 28 Aprilie 2005, la Sala Palatului, cea de-a treia ediţie a MTV Romanian Music Awards. La MTV Romanian Music Awards 2005 vor participa cei mai cunoscuţi artişti români, staruri internaţionale, personalităţi din diverse domenii şi vedetele lumii mondene. Evenimentul va fi transmis LIVE pe MTV, începând cu ora 20:00.

MTV Romanian Music Awards 2005 Ediţia a treia

Evenimentul va fi transmis LIVE pe MTV, începând cu ora 20:00.

Ediţia din acest an se anunţă a fi extrem de incitantă. Nu vor lipsi din spectacol recitalurile extraordinare ale unor celebri artişti internaţionali aflaţi la prima vizită în România, concepte scenografice originale, şi multe alte surprize pe care MTV le pregăteşte pentru publicul său spectator. Printre cei care vor susţine recitaluri se numără Activ, Morandi, Simplu, Proconsul, Viţa de Vie, Pepe, Bitză, Nicola, Voltaj, Akcent şi proiecte deosebite printre care enumerăm Impact feat. Ca$$a Loco, HiQ feat. Vank şi Corina feat. Smiley&Don Baxter, care vor lansa săptămâna viitoare, în exclusivitate la MTV varianta videoclip a acestei piese.

Momente deosebit de importante în cadrul evenimentului vor reprezenta şi recitalurile artiştilor străini, MTV România aducând cu ocazia evenimentului, nume importante din industria muzicală internaţională promovate la nivel modial prin reţeaua MTV International:

Danzel - Belgianul Johan Waem, al cărui nume de scenă este inspirat de actorul său preferat, Denzel Washington, a fost descoperit la un concurs pentru tinere talente, şi astfel a avut şansa de a înregistra un prim single care a făcut furori în întreaga lume - megahitul “Pump It Up” a fost declarat cel mai popular cântec dance din această vară, în Europa.

Despina Vandi - Frumoasa grecoaică a studiat filozofia, psihologia şi ştiinţele educaţiei înainte de a se lansa în cariera muzicală. A colaborat cu cei mai celebri artişti şi producători greci, doborând toate recordurile de vânzări cu albumul “Gia”, pentru care a primit numeroase premii naţionale şi internaţionale.

MTV pregăteşte pentru ediţia din acest an prezenţa a încă unui artist cu renume internaţional, a cărui identitate va fi dezvăluită ulterior.

“MTV Romanian Music Awards 2005 reprezintă o festivitate care va da măsura valorii muzicii româneşti din perioada februarie 2004 – februarie 2005”, a declarat Giovanni Francesco, Director Muzical şi Relaţii cu Artiştii al MTV România.

Gazda evenimentului va fi binecunoscutul Mihai Dobrovolschi, o prezenţă remarcabilă în peisajul media autohton.

Nominalizaţii pentru fiecare categorie premiată în cadrul MTV Romanian Music Awards 2005 au fost aleşi în urma voturilor exprimate de peste 20 de reprezentanţi ai caselor de discuri româneşti şi de peste 200 de telespectatori fideli ai MTV România. Lista nominalizaţilor este disponibilă pe site-ul oficial MTV - www.mtv.ro şi va fi promovată pe postul MTV. Câştigătorii fiecărei categorii aflate în concurs vor fi desemnaţi de către publicul telespectator prin vot online la www.mtv.ro sau prin SMS, la numărul 1234 (0,30 USD/sms, fără TVA, valabil în reţelele Connex si Orange). Votul poate fi exprimat în perioada 17 martie – 28 aprilie 2005. Conform normelor aplicate în întreaga reţea MTV, la categoriile Lifetime Award şi Free Your Mind Award câştigătorii vor fi aleşi de către reprezentanţii MTV.
Pentru categoría Best Video nominalizările au fost făcute de către MTV, premiul urmând a fi acordat de MTV prin votul publicului în seara evenimentului începând cu ora 19:00.

În topul nominalizărilor se află Bitză, cu cinci nominalizări, imediat după el situându-se Activ, Impact, Ombladon şi Paraziţii cu patru nominalizări. Hi-Q, Morandi, Viţa de Vie, Voltaj şi Zdob şi Zdub concurează la câte trei secţiuni fiecare.

Nominalizările şi codurile de votare pentru artişti la MTV Romanian Music Awards 2005:
Cel mai bun grupCea mai bună piesă
1A ACTIV – DOAR CU TINE2A ACTIV – DOAR CU TINE
1B DIRECTIA 5 – ESTI INGERUL MEU 2B HI-Q – GASCA MEA
1C HI-Q – GASCA MEA 2C IMPACT – BABE
1D PARAZITII – F**K YOU ROMANIA2D MORANDI – LOVE ME
1E VOLTAJ – SI CE?2E OMBLDON ft RAKU – EGALI DIN NASTERE

Cea mai bună interpretă solo Cel mai bun interpret solo
3A ANDRA – DOAR O CLIPA4A BITZA – VORBESTE VINUL
3B DELIA – PARFUM DE FERICIRE4B OMBLADON – EGALI DIN NASTERE
3C LOREDANA - EXTRAVAGANZA 4C PAVEL STRATAN – EU BEU
3D MIKI – FARA TINE4D PEPE – NUMAI IUBIREA
3E NICOLA – ITI MULTUMESC4E STEFAN BANICA JR – IUBESTE-O SINCER

Cel mai bun hip-hop Cel mai bun artist debutant
5A BITZA & TATAEE – URMATORUL PAS6A BITZA – URMATORUL PAS
5B BUG MAFIA – O LUME NEBUNA, NEBUNA DE TOT6B M&G – ASALT RAGGAFONIC
5C OMBLDON ft RAKU – EGALI DIN NASTERE6C MORANDI – LOVE ME
5D PARAZITII ft LARRY FLINT – JOS CENZURA6D PAVEL STRATAN – EU BEU
5E PUYA SI SISU – FOAME DE BANI6E PLANETA MOLDOVA – ALIMENTARA

Cel mai bun etno Cel mai bun album
7A ETNIC & HAIDUCII – ZORILOR8A ACTIV – MOTIVE
7B RO-MANIA – BASCA 8B BITZA – SEVRAJ
7C TOM BOXER – CACIULA PE-O URECHE8C IMPACT – BABE
7D VIORICA SI IONITA DIN CLEJANI – VRAJA 8D PARAZITII – PRIMII 10 ANI
7E ZDOB SI ZDUB – CUCUSOR 8E VOLTAJ – POVESTEA ORICUI

Cel mai bun dance Cel mai bun rock
9A ACTIV – DOAR CU TINE10A CARGO – NU POT TRAI FARA TINE
9B HI-Q – GASCA MEA10B FIRMA - IMPORTANT
9C IMPACT – BABE10C PRAF IN OCHI – 1000 DE GANDURI
9D MORANDI – LOVE ME10D VITA DE VIE – IMI PASA
9E SIMPLU - 1010E ZDOB SI ZDUB – DJ VASILE

Cel mai bun websiteCea mai buna prestatie live
11A www.andreeab.ro12A LOREDANA vs SISTEM – (RMA 04)
11B www.clubimpact.ro12B PARAZITII (CLUJ MTV_LIVE)
11C www.directia5.com12C VIORICA SI IONITA DIN CLEJANI vs DJ ALLSTAR (RMA 04)
11D www.proconsul.com.ro12D VITA DE VIE (CLUJ MTV_LIVE)
11E www.vitadevie.ro12E ZDOB SI ZDUB (CLUJ MTV_LIVE)

Cel mai bun pop Cel mai bun videoclip
13A CLASS – PENTRU DRAGOSTE14A BITZA – VORBESTE VINUL
13B DIRECTIA 5 – ESTI INGERUL MEU14B OMBLADON FT. RAKU – EGALI DIN NASTERE
13C NICOLA – DE MA VEI CHEMA14C SENSOR – HELP YOURSELF
13D SISTEM feat ALEXANDRA UNGUREANU – DEPARTE DE TINE14D PUYA SI SISU – FOAME DE BANI
13E VOLTAJ – SI CE?14E SUIE PAPARUDE -SCANDAL

Sponsorii evenimentului sunt partenerii deja tradiţionali ai MTV Romanian Music Awards:

Ediţia precedentă a MTV Romanian Music Awards a avut loc pe 22 aprilie 2004, la Sala Palatului. În spectacol au fost prezenţi artişti internaţionali celebri precum Scooter, Kevin Lyttle, Dina Vass, Hanadi, numeroase formaţii şi artişti români, precum şi mii de spectatori.

Câştigătorii MTV Romanian Music Awards 2004 de anul trecut au fost:

BEST ETNO – ZBOD SI ZDUB
BEST VIDEO – ANDRA feat TIGER ONE
BEST NEW ACT – SPICY
BEST POP – CLASS
BEST HIP-HOP - BUG MAFIA
BEST LIVE - VITA DE VIE
BEST MALE – STEFAN BANICA JR
BEST WEBSITE – www.gia.ro
BEST FEMALE - LOREDANA
BEST ROCK – CARGO
BEST SONG – 3SE