Instruirea personalului creste calitatea serviciilor

BUCURESTI - 1 octombrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER a lansat proiectul de “Formare a formatorilor”

Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER impreuna cu SIVECO Romania au lansat ieri proiectul “Formarea formatorilor, o necesitate pentru alinierea la standardele Uniunii Europene privind formarea profesionala din domeniul feroviar”.

Proiectul este cofinatat prin Fondul Social European, in baza contractului de finantare POSDRU 57/1.3/S/38654 incheiat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, proiect selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Valoarea totala a proiectului este de 9.707.804 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 9.290.796 lei. Proiectul se implementeaza la nivel national in cele 8 regiuni de dezvoltare, pe o durata de 36 luni.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea pregatirii profesionale continue a formatorilor din domeniul feroviar, prin organizarea de programe de formare continua pentru acestia. Pe termen lung, implementarea proiectului va conduce la cresterea calitatii programelor de formare continua a angajatilor din domeniul feroviar, fapt ce va avea doua efecte majore: in plan national va asigura cresterea calitatii serviciilor feroviare si implicit cresterea satisfactiei beneficiarilor finali (calatori, transportatori), iar in plan european armonizarea serviciilor feroviare romanesti cu cele oferite de alte state membre UE.

“Ne confruntam cu o scadere a traficului si posibil a personalului, iar cei care raman in sistem trebuie sa fie mai bine pregatiti. In ultima perioada, am avut o serie de evenimente neplacute pe calea ferata si vrem sa-i pregatim pe angajati sa gestioneze cu profesionalism orice problema”, a declarat in conferinta de deschidere a proiectului Claudiu Dumitrescu, directorul Directiei de Infrastructura Feroviara din cadrul Ministerului Transporturilor.

“Fondurile pentru proiect nu s-au atras in defavoarea dezvoltarii infrastructurii pentru ca nu provin din Programul Operational Sectorial de Transport. Proiectul va creste calitatea prestatiei lucratorilor nostri prin care vom obtine rezultate mai bune”, a adaugat Dumitrescu.

“Proiectul urmareste identificarea nevoilor de pregatire ale formatorilor din domeniul feroviar intr-o maniera inovativa si eficienta, prin realizarea unei analize de nevoi de formare si prin dezvoltarea si implementarea unui sistem de formare bazat pe TIC (blended learning prin portal eLearning), imbunatatirea bagajului de cunostinte si de abilitati ale formatorilor si certificarea lor prin implementarea de programe de formare si perfectionare inovative si interactive, preluarea si diseminarea de bune practici in formarea formatorilor prin organizarea de intalniri si workshopuri cu participare internationala si prin realizarea unei brosuri informative”, a declarat Marius Serban, Directorul General al CENAFER.

SIVECO Romania va asigura suportul pentru aceste cursuri prin platforma de eLearning.

“Platforma eLearning va fi optimizata pentru instruire in ritmul cursantilor prin colaborare online, testare si evaluare - pentru a masura impactul si eficacitatea programelor de instruire”, a declarat Catalin Stefan, Responsabil proiect din partea SIVECO Romania.

Centrul de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER va sustine cursuri de formare profesionala, co-finantate, pe probleme legate de domeniul feroviar si Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor (TIC) precum si cursuri de creativitate si inovare tehnologica.

In cadrul proiectului vor putea beneficia de cursuri gratuite 60 formatori interni si 450 formatori ai companiilor feroviare, in total 510 formatori instruiti si certificati prin programele de formare din domeniul feroviar.

Despre CENAFER - Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara

Este infiintat prin Ordonanta Guvernului Romaniei nr. 58/2004, aprobata prin Legea nr.
408/2004. CENAFER e organizat si functioneaza ca institutie publica cu personalitate juridica in subordinea Ministerului Transporturilor. CENAFER este desemnat ca organismul national specializat al Ministerului Transporturilor sa asigure formarea-calificarea, perfectionarea si verificarea profesionala periodica a personalului care efectueaza activitatti specifice desfasurarii transportului feroviar in conditii de siguranta a circulatiei, securitate a transporturilor si de calitate a serviciilor feroviare, precum si participarea in comisiile de autorizare a personalului cu responsabilitati in siguranta circulatiei din transportul feroviar.

Pe langa activitatile principale precizate mai sus CENAFER efectueaza analize si elaboreaza studii privind imbunatatirea continutului si cresterea eficientei activitatii de formare-calificare, perfectionare si verificare profesionala periodica a personalului care efectueaza operatiuni feroviare. Asigura consultanta de specialitate, pe baza de contract, prin acordarea de asistenta tehnica si consultanta metodologica, respectiv punerea la dispozitte de metodologii, documentatii, aplicatii, tematici, programe, planuri de lectii si materiale de instruire tiparite, pe suport magnetic sau audiovizual. CENAFER duce la indeplinire unele obligatii ce revin statului din conventiile si acordurile internationale, referitoare la formarea-calificarea si perfectionarea personalului care efectueaza operatiuni feroviare, la care Romania este parte. CENAFER colaboreaza cu alte institutii ale statului in vederea elaborarii standardelor ocupationale, precum si pentru completarea/actualizarea Registrului National al Calificarilor profesionale din Romania, in domeniul sau de activitate.

In temeiul acestor atributii, Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER desfasoara activitatile mentionate in Bucuresti, la sediul central, precum si in subunitatile sale teritoriale din structura organizatorica, care fuctioneaza in municipiile Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati, Constanta.

Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara - CENAFER are o experienta indelungata in materie de calificare, perfectionare sau specializare deoarece in anul 2004 institutia s-a format prin preluarea Centrului de Perfectionare si Calificare a Personalului CFR Bucuresti si Centrele de Calificare a personalului CFR din Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati, Constanta. Centrele de Calificare a Personalului CFR functionau inca de la inceputul secolului XX sub aceasi forma de organizare. Activitatea de perfectionare se derula din anul 1971 la Centrul de Perfectionare si Calificare a Personalului CFR Bucuresti in baza Legii 2/1971.

Persoana de contact: IOSIF SZENTES, szentes.iosif@cenafer.ro, 0752 693 151.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors - Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/instruirea-personalului-creste-calitatea-serviciilor