De ce constructorii si arhitectii au ales CAMEX in 2006?

Iasi - 5 februarie 2007

Comunicat tip General in Constructii

Anul 2006 a insemnat pentru organizatorul de expozitii, conferinte si seminarii ABplus implinirea a 10 ani de activitate, extinderea portofoliului de expozitii si servicii conexe oferite expozantilor si vizitatorilor si o crestere cu 83% a cifrei de afaceri.

De ce constructorii si arhitectii au ales CAMEX in 2006?

Reteaua CAMEX a insumat, in 2006, 14 expozitii nationale de constructii si instalatii si 2 expozitii internationale specializate pe acoperisuri, izolatii si fatade, respectiv hale si constructii industriale. Au fost organizate expozitii in 13 dintre cele mai importante orase din tara (Iasi, Sibiu, Oradea, Brasov, Constanta, Baia Mare, Suceava, Bucuresti, Timisoara, Galati, Ploiesti, Craiova si Targu Mures) si un pavilion CAMEX la Chisinau.

Din punct de vedere statistic, in 2006 Expozitia Nationala de Constructii si Instalatii CAMEX a inregistrat un numar de 2323 de expozanti, in crestere cu 34,7% fata de anul 2005. Aceasta crestere este justificata daca ne gandim ca firmele de constructii au ajuns pe locul doi ca numar in anul 2006, cu o pondere de 7%, dupa cele de comert cu amanuntul, conform datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului. De asemenea, conform acelorasi surse, sectorul constructiilor a inregistrat o crestere de 20 % anul trecut. In 2006 companiile din domeniul constructiilor si instalatiilor, prezente la CAMEX, au expus pe o suprafata totala de 57 834 mp, ceea ce a insemnat pentru organizatori o crestere cu aproximativ 45%.
Aceasta evolutie pozitiva a sectorului constructiilor, care a generat un numar tot mai mare al companiilor expozante a condus si la o crestere cu 83% a cifrei de afaceri ABplus, ajungand la aproximativ 8,5 milioane RON.

In ceea ce priveste vizitatorii CAMEX, numarul acestora a inregistrat o crestere cu aproximativ 20.000, ajungand la 167 600. Cel mai mare numar de vizitatori per expozitie a fost inregistrat in zonele cu un potential crescut de dezvoltare in domeniul constructiilor: Iasi, Timisoara, Targu Mures si Constanta. Din punct de vedere al profilului vizitatorului CAMEX, s-a observat o tendinta de crestere a numarului vizitatorilor specializati, din randul antreprenorilor, al inginerilor constructori, al proiectantilor, care vin la astfel de expozitii pentru a anailza oferta mai multor companii reunite la acelasi eveniment, pentru a se informa cu privire la noile produse din domeniu si pentru a stabili noi contacte de afaceri. In plus, peste 50% dintre vizitatorii CAMEX din 2006 au studii superioare si peste 50% activeaza in domeniul constructiilor.
Produsele care au beneficiat de cel mai mare interes din partea vizitatorilor au facut parte din categoriile: materiale de constructii cladiri, amenajari interioare, accesorii pentru instalatii termice, produse pentru vopsit, materiale acoperire cladiri si materiale izolante.
Printre motivele pentru care vizitatorii au ales CAMEX, 47,9% dintre ei au venit pentru ca lucreaza in domeniu, 35,4% au manifestat un interes profesional in stabilirea de noi contacte, iar 33,7% intentionau sa achizitioneze materiale de constructii.

Acelasi an 2006 a insemnat pentru ABplus intrarea pe piata bucuresteana cu doua noi expozitii internationale specializate pe acoperisuri, izolatii si fatade, respectiv hale si constructii industriale. Obiectivul principal a fost acela de a oferi publicului din domeniul constructiilor doua evenimente unice pe piata organizarii de evenimente, care sa se prezinte sub forma a doua expo-conferinte specializate. Statisticile post – eveniment ale acestor doua expozitii arata ca un procent de peste 80% din totalul de 10800 de vizitatori fac parte din categoria public avizat, in domeniul constructiilor. De asemena, din punct de vedere al satisfactiei expozantilor, 95% dintre acestia au declarat ca rezultatele imediate ale participarii lor le-au inrecut asteptarile, facand referire aici, atat la fluxul si calitatea vizitatorilor, cat si la numarul si valoarea contractelor incheiate pe perioada expozitiei.

Programul de conferinte, organizat in cadrul evenimentului, a inregistrat un numar de aproximativ 800 de profesionisti din domeniul constructiilor, care au pluat parte la prezentarea in premiera a brosurii Programului National de Reabilitare Termica a Cladirilor de Locuit Multietatjate, sustinuta in prima zi de expozitie de catre Ministrul Delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Lasylo Borbely si la lansarea in premiera a Programului National de Formare Profesionala Continua a Arhitectilor de catre Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR), domnul Serban Sturdza. Conferinte pe teme de actualitate din domeniul constructiilor au fost sustinute si de Patronatul Societatilor din Constructii, precum si de o parte dintre companiile participante.

Anul acesta ABplus isi propune extinderea retelei si intarirea pozitiei pe piata regionala, adaugand din 2007 o noua locatie pe harta CAMEX – orasul Bacau. Un alt obiectiv va fi diversificarea programului de conferinte, prin propunerea spre dezbatere a unor subiecte noi, de mare interes pentru domeniul constructiilor si instalatiilor din Romania.

Despre ab plus

ABplus este organizator de targuri, expoziţii si conferinţe.
Iasi
Str. Mihai Costachescu nr. 3,

Bucuresti
Str. Sf. Vineri, Nr. 21, bl. 102, sc.1, ap 6