Audierea Publica - Formarea de competente: o necesitate pentru societatea secolului XXI?

BUCURESTI - 22 octombrie 2009

Comunicat tip General in ONG

Comunicat de presa

Societatea Academica din Romania, Academia de Advocacy si Siveco Romania SA, va invita sa participati la o dezbatere, prin procedura audierii publice, pe marginea competentelor cheie care se dobandesc prin predarea stiintelor exacte.

Intitulata - Formarea de competente: o necesitate pentru societatea secolului XXI? - dezbaterea se va desfasura miercuri, 28 octombrie 2009, intre orele 11 – 13, la Centrul de Conferinte “U” Business Center, in sala ON TOP, aflata la et. 6, Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 8, Bucuresti.

Prin aceasta procedura, cei interesati sa participe sunt rugati sa-si exprime mai intai opinia in scris si sa o transmita la adresa de email: educatie@audieripublice.ro impreuna cu formularul de inscriere completat si cu optiunile participantilor: opinie sustinuta numai in scris, opinie sustinuta inclusiv verbal la audierea publica sau simplu spectator in sala. Toate documentele necesare participarii si implicarii se gasesc la adresa www.educatie.audieripublice.ro.

O comisie de experti va analiza toate depozitiile depuse in scris si verbal, va efectua un raport sinteza in decurs de maxim doua saptamani va prezenta public, intr-o conferinta de presa, rezultatul opiniilor colectate, completat cu concluzii si recomandari pentru decidentii politici.

Evenimentul potenteaza rezultatele de cercetare din proiectul - Cum predam stiintele exacte în scoalã? O propunere de reformã - initiat de SAR si Siveco Romania. La acest efort, Academia de Advocacy isi aduce contributia de a asigura cadrul riguros de dezbateri, prin colectarea si analizarea de opinii. Acestea vor fi sintetizate de Comisia de Experti prevazuta de procedura audierilor publice. Sinteza rezultata va reprezenta o baza de analiza pentru decidentii politici si alte parti interesate, preocupati de reforma in educatie.

Intarirea democratiei prin introducerea tehnicilor riguroase de dezbateri publice a fost sustinuta nemijlocit cu suport financiar de Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.

Despre Academia de Advocacy

Informatii suplimentare
Pentru detalii suplimentare, persoana de contact din partea Academiei de Advocacy este Radu Nicosevici, mobil: 0722 503 136 si din partea SAR, Cristian Hatu, mobil: 0723 674 040.

adina@advocacy.ro; office@advocacy.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/academia-de-advocacy/audierea-publica-formarea-de-competente-o-necesitate-pentru-societatea-secolului-xxi