Combate eficient caderile de calciu din timpul verii

BUCURESTI - 28 mai 2015

Comunicat tip General in Sanatate

Live site

Calciul este unul dintre mineralele indispensabile organsimului nostru de cand ne nastem si pana la batranete. Insa pe timpul verii, o mare cantitate se pierde prin transpiratia in exces, prin consumul mai ridicat de cafea si prin stilul de viata haotic. Reechilibrarea se poate face rapid, cu suplimente alimentare cu calciu.

Combate eficient caderile de calciu din timpul verii

Importanta calciului

2% din greutatea corporala este reprezentata de calciu, acesta fiind mineralul cel mai raspandit in organism. Cea mai mare parte a lui (aproape 99%) se regaseste in oase si in dinti, restul fiind prezent in celulele nervoase, in sange, in tesuturi si in fluide.

Iar rolurile lui sunt multiple. In primul rand vorbim importanta lui pentru mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor. In special dupa 45 de ani, o mare cantitate de calciu se pierde ducand la osteoporoza. Calciul mentine permeabilitatea membranei celulare, deschizand practic calea tuturor nutrientilor spre cel mai inalt nivel al organismului. Dar calciul asigura si contractia musculara si mentine ritmul cardiac, transmite impulsurile nervoase, ajuta la absorbtia vitaminei B12 si la coagularea sangelui.

Simptomele caderilor de calciu

Vara, insa, absorbtia calciului este deficitara. Pe de o parte, o mare cantitate se pierde mai ales prin transpiratia provocata de temperaturile ridicate, pe de alta, cremele de soare protectoare formeaza o bariera in calea vitaminei D, cea care e responsabila tocmai de accelerarea absorbtiei calciului de catre organism.

Asa ajungem in sezonul estival sa simtim adesea dureri de cap, tiuit in urechi sa avem mainile reci si sa ne confruntam cu deficiente de concentrare. Scaderea nivelului de calciu poate da si tulburari comportamentale, de la anxietate si irascibilitate, pana la depresii si halucinatii.

Cantitatile insuficiente de calciu duc la scaderea poftei de mancare, dar si aspectul parului si al unghiilor este afectat, acestea devenind fragile, casante.

Tratamente naturiste

Insa caderile de calciu din timpul verii pot fi prevenite foarte simplu cu ajutorul suplimentelor nutrive naturiste. Practic, este vorba despre comprimate sau siropuri care vin sa suplineasca deficienta mineralelor din organism.

Osteocare Original Plus este solutia ideala in acest caz, intrucat oricat de mult calciu ai asimila din alimente, spre exemplu, acesta nu este eficient daca nu este insotit si de magneziu. Suplimentul alimentar de la Vitabiotics contine, pe langa calciu si magneziu, vitamina D3 si Zinc, esentiale pentru fixarea calciului si formarea celulei osoase.

Si pentru ca 5 din 7 copii sufera din cauza lipsei de calciu, Vitabiotics, compania din Marea Britanie care, de peste patru decenii, produce unele dintre cele mai apreciate produse farmaceutice, a scos pe piata si un sirop usor de administrat celor mici. Osteocare lichid este un sirop cu gust placut de portocala, pe care copiii il vor indragi imediat. Este realizat pe baza de calciu obtinut doar din sursa naturala si nu contine zahar, sare, coloranti sau conservanti artificiali. In plus, poate fi administrat fara probleme chiar si copiilor care prezinta intoleranta la gluten.

Se mai spune in popor si ca lunile in care trebuie luat calciu sunt cele care contin litera "R". Insa nutritionistii tin sa demonteze acest mit si sustin ca suplimentele pe baza de calciu trebuie luate in special vara, atunci cand organismul este vaduvit de o multime minerale. Vitabiotics iti ofera o gama larga de suplimente alimentare naturiste pe care le poti achizitiona foarte simplu de la cea mai apropiata farmacie dar si online pe magazinvavianpharma.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/combate-eficient-caderile-de-calciu-din-timpul-verii