Cum sa-ti protejezi inima de efectele nocive ale caniculei

BUCURESTI - 25 iulie 2016

Comunicat tip General in Sanatate


Odata cu valurile de caldura, multe persoane experimenteaza fel de fel de neplaceri, de la insolatii la epuizare termica iar persoanele cu factor de risc pentru bolile cardiovasculare sau cele care prezinta deja boli de inima, sunt cele mai afectate.

Cum sa-ti protejezi inima de efectele nocive ale caniculei

Ce se intampla cu inima noastra pe timp de canicula?

Organismul nostru este „programat”, de la natura sa se mentina la o temperatura de 37 grade Celsius. Daca temperatura corpului creste chiar si cu un grad, atunci inima va pompa mai mult sange catre piele, in vederea racoririi, ceea ce inseamna un flux mai redus de sange in muschi, si, implicit un ritm cardiac crescut. Vasele de sange se dilata iar corpul incepe sa se raceasca prin transpiratie, inima incepe sa bata mai repede in timp ce tensiunea arteriala scade.

Care sunt semnele unui ritm cardiac crescut?

Daca te confrunti cu crampe musculare, frisoane, respiratie accelerata sau sacadata,ameteli, stare de lesin, greata, voma, irascibilitate, stari de confuzie, dureri de cap iar pielea iti este umeda, rece si lipicioasa, in ciuda caldurii, atunci stii clar ca inimii tale nu ii prieste caldura.

in cazuri mai grave, apare socul hipertermic, care se poate manifesta prin dureri severe de cap, stari de confuzie sau delir, febra, spasme musculare, convulsii, putand provoca chiar decesul.

Cum sustii sanatatea inimii pe timp de canicula?

Cand temperatura ridicata devine dificil de suportat, e recomandat sa ne hidratam bine, sa consumam sucuri naturale diluate cu apa, intrucat fructele contin minerale si vitamine, ce compenseaza pierderea lor prin transpiratie. De asemenea, purtarea hainelor lejere, deschise la culoare si evitarea expunerii la soare intre orele 11.00 – 17.00. Evita cafeaua sau energizantele, intrucat aceastea deshidrateaza corpul, accelereaza bataile inimii, putand cauza aritmii.

Una dintre metodele dovedite stiintific in sustinerea activitatii inimii si preventia bolilor cardiovasculare este suplimentarea cu Coenzima Q10. Denumita si Ubichinol-10 sau vitamina Q, acest antioxidant este produs in mod normal de organismul nostru, insa concentratia sa scade odata cu varsta, incepand cu varsta de 20 de ani. Deloc intamplator, aceasta coenzima este concentrata in celulele mușchiului inimii, care foloseste Q10 asa cum o masina foloseste combustibil, pentru a pompa sangele cam de peste 100 000 ori pe zi. Acest lucru inseamna ca o lipsa de coenzima Q10 se reflecta prin slabirea inimii, ceea ce face inima mult mai vulnerabila la temperaturile extreme ale verii.

Cum te ajuta coenzima Q10 sa ai un sistem cardiovascular rezistent?

In primul rand, Q10 ajuta la protejarea arterelor. Acest antioxidant este eficient in stoparea procesului de oxidare a colesterolului, care reprezinta primul pas in distrugerea arterelor. Potrivit cercetatorului Balz Frei, de la Universtitatea din Boston, ubichinol-10 previne deterioarea arterelor prin oxidarea colesterolului nociv LDL, mult mai eficient decat vitamina E, un antioxidant cu putere dovedita in acest domeniu. Cu toate acestea, coenzima Q10 este rapid consumata in acest proces, astfel ca trebuie sa avem la dispozitie o cantitate considerabila petru a mentine arterele „curate”, mai ales atunci cand alimentatia noastra consta in mare parte in alimente procesate.

In al doilea rand, Q10 fortifica inimile slabite. Insuficienta cardiaca, numita si cardiomiopatie (o slabire a muschilui inimii cu potential fatal), este una din cele mai des intalnite probleme in cazul varstnicilor. Inima isi mareste volumul si devine prea slaba pentru a mai putea pompa suficient sange, astfel ca pacientul devine un „infirm cardiac” si un potential candidat pentru un transplant de inima. Una din cauzele principale ale insuficientei cardiace este de fapt o deficienta de coenzima Q10, asa cum afirma dr. Karl Folkers, directorul Institutului de Cercetari Biomedicale al Universitatii din Austin (Texas). El a descoperit ca pacientii cu insuficienta cardiaca prezinta cu aproximativ o patrime mai putina coenzima Q10 in sange decat in cazul oamenilor sanatosi. De asemenea, el a arata ca 3 patrimi din pacientii varstnici ce sufereau de cardiomiopatie au evoluat pozitiv in urma administrarii de coenzima Q10.

In plus, coenzima Q10 ajuta la reglarea tensiunii arteriale.intru-un studiu randomizat, dublu orb, cu durata de 12 saptamani, 60 mg de Q10 au fost administrate unor subiecti hipertensivi (47 barbati si 37 femei). O parte au primit coenzima Q10, o parte au primit placebo. Grupul care a primit Q10 a experimentat o reducere a presinii sistolice de la 17.88 mm Hg la 7.3 mm Hg.*

Pentru preventia si protejarea inimii, iti recomandam Coenzima Q10Dual, un supliment alimentar obtinut printr-un proces 100% natural de fermentare a drojdiei de bere, bio-identica celei pe care o produce organismul uman. Acest produs de calitate superioara contine Coenzima Q10 de la Kaneka (liderul mondial din Japonia) si este singura formula cu microparticule pentru absorbtie rapida! Utilizarea extractului de ubiquinona sintetizata in mod natural de drojdii garanteaza structura 100% naturala si puritatea ridicata a moleculei, care este lipsita de contaminantii ce pot fi intalniti in cazul formelor obtinute prin sinteza chimica. Kaneka Q10® beneficiaza de statutul GRAS (generally recognized as safe/sigura pentru consumul uman) si este obtinuta in SUA, in unitati ce respecta normele GMP (Good manufacturing Practices/ nome de buna practica in productia farmaceutica) elaborate de FDA (Food and Drug Administration). in plus, pe parcursul procesului tehnologic nu se utilizeaza organisme modificate genetic. Kaneka Q10® este lipsita de alergeni si beneficiaza de atestare in acest sens, precum si de certificare Kosher.

Coenzima Q10Dual previne bolile de inima si este un adjuvant extraordinar in caz de cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, aritmie, cardiomiopatii, infarct miocardic, angina pectorala dar si pentru oboseala, devitalizare, stari adesea generate de canicula.

Bucura-te de o vara frumoasa, pastrand inima sanatoasa!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/cum-sa-ti-protejezi-inima-de-efectele-nocive-ale-caniculei