Nexans îşi extinde gama de produse de succes GG45 cu un nou conector de mare viteză cu 8 contacte - Cat 7A PCB

BUCURESTI - 10 septembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Designul robust şi fiabilitatea dovedită pentru transmisiile de mare viteză de date fac din noua serie GG45 8C soluţia preferată pentru fabricanţii de echipamente active

Paris, Septembrie 2007 – Nexans, liderul mondial în industria cablurilor, anunţă lansarea noului conector de mare viteză GG45 cu 8 contacte - Cat 7A, pentru plăcile de circuit imprimat (PCB).

Conectorul GG45-8C PCB este de tip mamă, în unghi drept şi poate fi montat pe plăcile de circuit imprimat pentru transmisii de mare viteză de date precum şi pentru panouri de conexiuni Cat7, oferind uşuriţă în instalare şi performanţă excepţională pentru transmisia de mare viteză de date prin suport cupru, cu compatibilitate totală la echipamentele anterioare.

Aşa cum a devenit deja tipic pentru toate produsele GG45 de la Nexans, dimensiunile exterioare ale noului conector cu 8 contacte sunt identice cu conectorii RJ45 deja existenţi şi utilizaţi în aplicaţiile Ethernet, permiţînd tuturor producătorilor să foloseasca în continuare aceleaşi locaţii şi amprente pe plăcile de circuit imprimat, odată cu trecerea la noul tip de conector de înaltă performanţă.

Luînd în considerare faptul că gama de frecvenţă a conectorului GG45-8C PCB a crescut la 1500 MHz, depăşind specificaţiile IEC61076-3-110 pentru Cat7A cu 500 MHz, şi excepţionalul raport semnal/zgomot, este foarte probabil ca acesta să devină noul standard în aplicaţiile de cablare cu cupru. Noul conector se alătura gamei extinse de produse Cat7 şi iniţial va fi de tip single-port, montat pe placa de circuit imprimat.

Conectorul existent GG45 de 12 contacte a fost certificat de institutul german de testare a calităţii GHMT AG ca respectînd perfect standardele IEC pentru cablarea standard cu o lărgime de bandă de pînă la 1000 MHz. Acesta încorporeaza un switch care oferă posibilitatea alegerii intre o viteză înaltă (600 MHz) sau o viteză medie (250 MHz).

Noua serie GG45 8C va avea numai 8 contacte şi va funcţiona numai la cea mai înaltă viteză, de pînă la 1500 MHz. Nu este prevazut nici un switch aditional pentru frecvente mai reduse.

Despre Active Idea Resources

Despre Nexans
Avînd energia ca bază a dezvoltarii sale, Nexans, liderul mondial în industria cablurilor, oferă o gamă extinsa de cabluri şi soluţii de cablare. Grupul este un jucator global major în infrastructură, industrie şi constructii. Nexans se adresează unor largi segmente ale pieţei, de la energie, transport şi reţele de telecomunicaţii, la construcţii navale, industrie petrolieră, industrie nucleară, industrie auto, electronică, aeronautică, automatică.
Cu o prezenţa industrială în mai mult de 30 de tari (incluzind România) şi activităţi comerciale globale, Nexans are 21,000 de angajati şi a avut vanzări în 2006 de 7.5 miliarde de euro. Nexans este listată la bursa din Paris, clasa A din Eurolist (Euronext). Mai multe informaţii la http://www.nexans.com/

Nexans

Oene-Wim Stallinga
Tel: +32 2 363 38 00