Au mai rămas 12 locuri disponibile pentru jurnalistele care doresc să devină formatori.

BUCURESTI - 30 mai 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Social

Proiectul sprijină formarea experţilor în domeniul egalităţii de şanse şi gen.

COMUNICAT DE PRESĂ

Jurnalismul este o profesie de vocaţie. Un jurnalist dedicat poate modela, puţin câte puţin, societatea. Şi poate deveni el însuşi formator. Este cazul proiectului Femina România Formare pentru jurnalişti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Naţională şi Advocacy pentru afirmarea egalităţii de şanse şi de gen” iniţiat de Blockbuster Media şi partenerii săi. Proiectul sprijină formarea experţilor în domeniul egalităţii de şanse şi gen.

Un pas important în acest sens a fost făcut la Sinaia, în perioada 10-13 mai 2012, când 27 de jurnalişti au beneficiat de cursuri de formare profesională în domeniul egalităţii de şanse în cadrul proiectului FEMINA ROMÂNIA. Problematica egalităţii de şanse şi, în particular, a aplicării unui tratament egal femeilor şi bărbaţilor la locul de muncă, reprezintă o temă constant preocupantă a societăţii actuale. Egalitatea de şanse şi de gen este o noţiune nouă în România.

Sesiunea desfăşurată la Sinaia, în perioada 10 – 13 mai 2012 a fost o altă etapă a Programului Naţional de Formare pentru Jurnalişti în Domeniul Egalităţii de şanse şi Gen. 27 de jurnalişti au beneficiat gratuit de cursurile de formare profesională cu sprjinul cofinanţării oferite de FONDUL SOCIAL EUROPEAN.  Pentru că procesul de învăţare şi asumare a unei conduite corecte în ceea ce priveşte poziţia faţă de egalitatea de şanse se face nu numai pe baze teoretice, cursul a cuprins şi părţi de formare practică, aplicaţii interactive şi de dezvoltare şi consolidare a competenţelor sociale şi civice. Scopul acestui curs a fost acela de a stimula crearea unui cadru propice dezbaterii problemei egalităţii de şanse, în condiţiile în care în România doar 1% dintre ştiri se referă la subiecte despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi şi probleme de discriminare a femeilor. Sesiunile de formare au fost susţinute de o echipă de specialişti în promovarea drepturilor omului şi a femeii şi a egalităţii de gen. Au mai rămas 12 locuri disponibile pentru jurnalistele care doresc, la rândul lor, să devină formatori. Până la finalul programului, 336 de jurnalişti vor beneficia gratuit de cursurile de formare profesională. Programul se desfăşoară în perioada mai 2011 – septembrie 2012 şi se adresează tuturor jurnaliştilor din toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, care fac parte din structuri mediatice, ziare, radiouri şi televiziuni, cu grade diferite de experienţă (tineri absolvenţi sau studenţi în anii terminali, până la profesionişti cu experienţă).

PAULA CURULIUC, trainer: “Până în acest moment au fost formaţi 224 de jurnaliştiPAULA CURULIUC: „Până în acest moment au fost formaţi 224 de jurnalişti din judeţele Constanţa, Mehedinţi, Iaşi, Cluj, Timiş şi Sibiu. Cu jurnaliştii care au beneficiat de cursul de formare din perioada 10-13 mai, jurnalişti care lucrează în instituţii din Bucureşti, prima zi de curs a fost intensă, cu  informaţii şi aplicaţii practice. Grupul a fost receptiv şi implicat. Dezbaterile au fost intense şi au generat întrebări şi reacţii pertinente. Am observat şi asemnănări între aceşti jurnalişti şi grupurile anterioare în ceea ce priveşte modul de abordare a acestui subiect. Observaţiile şi concluziile participanţilor au fost foarte punctuale şi sincere. ”

Cursul este dezvoltat în cadrul proiectului “FEMINA – Formare pentru jurnalişti, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Naţională şi Advocacy pentru afirmarea egalităţii de şanse şi de gen” coordonat de S.C. Blockbuster Media S.R.L., în calitate de solicitant, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR) și Institutul Naţional pentru Studii de Opinie şi Marketing (INSOMAR) în calitate de parteneri.

Detalii despre proiect și calendarul complet al programului de formare pentru jurnaliști, pe www.feminaromania.ro

Persoană de contact:

Irina Apostol Telefon 0721.201.559/ Irina.apostol@admediaconsult.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ad-media-consult/au-mai-rmas-12-locuri-disponibile-pentru-jurnalistele-care-doresc-s-devin-formatori-