Programul educativ “Invatam de mici sa fim prevazatori” isi va desemna castigatorul in ultima zi de scoala

BUCURESTI - 9 iunie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Castigatorii programului educativ “Invatam de mici sa fim prevazatori” vor fi premiati miercuri, 15 iunie, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Copiilor, in prezenta reprezentantilor institutiilor partenere care au initiat si derulat proiectul (S.C. POLICOLOR S.A., Politia Capitalei, ISMB si ANSIT) precum si a copiilor din cele 30 de scoli finaliste .

Premiul cel mare consta in renovarea scolii din care provine compunerea castigatoare, de catre cel mai mare producator de lacuri si vopseluri din Romania, POLICOLOR S.A..

De asemenea, POLICOLOR S.A. va acorda un premiu surpriza şi cadouri pentru toti cei 30 de copii calificati in finala, iar pentru copilul care a scris cea mai buna compunere si a adus scolii sale premiul cel mare, va fi oferit din partea POLICOLOR S.A.un CD Player.

Reprezentantii Politiei Capitalei vor prezenta evaluarea programului, constand in analiza comparativa a anilor scolari 2003/2004 si 2004/2005 din punct de vedere al numarului de accidente rutiere cu victime copii scolari precum si a numarului de infractiuni cu victime in randul scolarilor. Aceste date vor arata efectele pozitive si succesul programului “Invatam de mici sa fim prevazatori”!

Suspanul este cu atat mai mare cu cat cele 30 de lucrari finaliste sunt inca sigilate, iar numele castigatorului va fi cunoscut numai in ziua festivitatii de la Palatul Copiilor.

Programul de educatie civica si rutiera “Invatam de mici sa fim prevazatori” a demarat la data de 15 septembrie 2004, odata cu inceperea anului scolar 2004-2005, la initiativa Politiei Capitalei si a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti cu sprijinul S.C. POLICOLOR S.A., ANSIT si AdEntity.

Numarul copiilor care au beneficiat de materialele didactice in cadrul Programului este de peste 87.000 de elevi din 165 de unitati scolare (clasele I-VIII) din Bucuresti.

La nivelul Politiei Generale a Capitalei au fost implicati in Program 211 ofiteri de proximitate si din cadrul brigazii rutiere.

In cadrul Programului “Invatam de mici sa fim prevazatori” au fost tiparite orare, caiete si postere, continand sfaturi utile pentru copii pe teme de educatie rutiera si civica.

Au fost distribuite 100.000 de orare si caiete si 20.000 de postere, de catre politisti si inspectori scolari, iar o ora de dirigentie pe luna a fost destinata subiectului respectarii regulilor de circulatie si de prevenire a infractiunilor.

Tema Programului a constat in realizarea, de catre copii, a doua compuneri pe teme de educatie rutiera si civica.

Evaluarea compunerilor s-a facut in trei etape: la nivel de scoala, de sector si la nivelul Municipiului Bucuresti.

Juriul a fost format din inspectori scolari, politisti si reprezentanti ai POLICOLOR S.A.

Numarul total al lucrarilor participante a fost 572, in ultima faza a jurizarii intrand 30 de lucrari.

POLICOLOR S.A. a sustinut financiar creatia si productia materialelor educative destinate acestui Program.

Despre AdEntity

Reprezentantii POLICOLOR doresc sa implice activ in viata comunitatii, Programul “Invatam de mici sa fim Prevazatori” fiind doar una dintre activitatile sociale pe care producatorul de vopseluri o deruleaza in Romania.

Politia Capitalei:Tudorel Niculae, tel: 0745.010.879
I.S.M.B.: Simona Craciun, tel.: 0722.25.63.79
S.C. POLICOLOR S.A.: Roxana Matei, tel.: 0740.271.195
AdEntity: Andreea Simion, tel.: 0726.945.393