UNIUNEA EUROPEANĂ Fondul Social European GUVERNUL ROMÂNIEI Ministerul Administraţiei şi Internelor Inovaţie în administraţie Programul Operaţional

Fondul Social European prin Programului Operațional “Dezvoltarea Capacității Administrative"
Dezvoltare durabilă în Câmpia Transilvaniei prin strategii viabile

Elaborarea proiectului de ”DEZVOLTARE DURABILĂ ÎN CÂMPIA TRANSILVANIEI PRIN STRATEGII VIABILE”

Cojocna - 31 ianuarie 2011

Comunicat tip Administrativ / Management in ONG

”Dezvoltare durabilă în Câmpia Transilvaniei prin strategii viabile”.
Proiectul se desfășoară pe o durată de 12 luni și are obiectivul general de îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor la nivelul administraţiilor publice locale.Scopul proiectului este creşterea capacităţii de planificare şi mobilizare a resurselor la nivelul administraţiilor publice locale prin utilizarea metodelor de planificare strategică bazate pe participarea comunităţii locale.
Proiectul va fi derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Câmpia Transilvaniei (ADICT), judeţul Cluj.

31.01.2011

Elaborarea proiectului de

”DEZVOLTARE DURABILĂ ÎN

CÂMPIA TRANSILVANIEI PRIN STRATEGII VIABILE”

Cod SMIS 12755

09.12.2010 – 09.12.2011

Ministerul Administrației și Internelor, Direcția pentru Dezvoltarea Capacității Administrative și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Câmpia Transilvaniei au semnat Contractul de finanțare nr. 232/09.12.2010 în cadrul  Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative, aferent proiectului ”Dezvoltare durabilă în Câmpia Transilvaniei prin strategii viabile”.

Proiectul va fi derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Câmpia Transilvaniei (ADICT), judeţul Cluj , care a fost înfiinţată în anul 2008 cu scopul de a dezvolta în comun proiecte de dezvoltare rurală de interes zonal şi regional şi a furnizării în comun a unor servicii publice. Asociația se se compune din administrațiile locale a 9 comune: Căianu, Cămărașu, Cătina, Cojocna, Pălatca, Geaca, Mociu, Țaga, Suatu.

Rezultate asteptate:

9 strategii de dezvoltare locală 1 strategie a ADICT elaborată şi aprobatăCreşterea capacităţii comunităţilor rurale de planificare şi luare a deciziilor în mod democraticCreşterea nivelului de cunoştiinţe a funcţionarilor publici de conducere şi execuţie privind planificarea strategică Schimbări semnificative la nivelul interfeţei autorităţii publice locale în relaţia cu cetăţenii, determinate de accentul pus pe procesele participative / interactive de luare a deciziilor locale.O mai bună participare la programele europenePolitici publice de dezvoltare locală coorente şi adaptate la necesităţi şi resurse

Bugetul total al proiectului este 534.600 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 523.908 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă. Cofinanțarea beneficiarului este în valoare de 10.692 lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Beneficiarii direcți ai rezultatelor proiectului sunt funcționarii publici și angajați din cadrul celor 9 unități administrative membre a asociației.

Beneficiarii indirecți sunt cetățenii din comune care vor beneficia de servicii publice mai eficiente și administrație performantă. În total populaţia atinsă în mod indirect de proiect este de 22861 de locuitori în 9 comune, 48 de  sate şi 5 cătune.

În mod indirect acest proiect se adresează şi altor asociaţii de dezvoltare intercomunitare existente în ţară care vor participa la conferinţa de încheiere a proiectului.

Persoana de contact:

Angela Bereschi - manager de proiect

Director executiv, ADICT

Tel: 0264/234058

e-mail: angelabereschi@yahoo.com

Despre ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA CAMPIA TRANSILVANIEI JUDETUL CLUJ

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Câmpia Transilvaniei - a fost înfiinţată în anul 2008 cu scopul de a dezvolta în comun proiecte de dezvoltare rurală de interes zonal şi regional şi a furnizării în comun a unor servicii publice. Unităţile administrativ-teritororiale care compun Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Câmpia Transilvaniei care sunt:Căianu, Cojocna, Mociu,Cămărașu, Pălatca, Țaga, Cătina, Geaca, Suatu.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/adict/elaborarea-proiectului-de-dezvoltare-durabila-in-campia-transilvaniei-prin-strategii-viabile