SE LANSEAZĂ CATALOGUL ŞCOLAR ELECTRONIC

Iasi - 14 septembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

LICEUL TEORETIC “VASILE ALECSANDRI” din Iaşi şi ADSERVIO CENTER
au plăcerea să vă invite la lansarea programului educaţional
Adservio – Catalogul şcolar electronic.

Prezentarea proiectului are loc miercuri, 16 SEPTEMBRIE 2009, ora 11:00 la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi, str. Costache Negri nr. 50.

ADSERVIO este o tehnologie de ultimă generaţie ce este în curs de implementare în mediul educaţional. Este un catalog şcolar electronic ce stochează în format digital informaţiile specifice procesului de învăţământ, note, absenţe, calculează în mod automat mediile şi realizează un clasament al clasei atât pe medii generale cât şi pe obiecte, şi permite de asemenea transmiterea de mesaje între părinţi, elevi şi profesori.
Este prezent atât în mediul online, prin site-ul Adservio cât şi în sălile de clasă prin intermediul calculatoarelor ce sunt instalate în fiecare clasă.

Utilizarea softului se face de către părinţi, elevi şi profesori, folosind autentificarea prin nume de utilizator şi parolă. Părintele vizualizează de acasă, de la servici, din alt oraş sau din străinătate situaţia şcolară a propriului copil.
ADSERVIO pune la dispoziţia fiecărei clase un calculator conectat la reţeaua internet a şcolii. PC-ul este utilizat în sălile de clasă în mod prioritar de către profesori însă şi de către elevi pentru realizarea de proiecte şcolare sub îndrumarea cadrului didactic. Programul Adservio dispune de un modul care facilitează comunicarea profesorilor atât cu părinţii cât şi cu elevii prin mesaje online.

Interfaţa prietenoasă îl face extrem de uşor de folosit. Se pot deschide documente stocate pe stick-ul de memorie şi pot fi accesate programe utile cum ar fi: Word, Excel, Powerpoint, Browser Internet plus alte Programe Media. Părinţii sunt informaţi prin email, prin accesarea contului personal de pe site-ul adservio.ro şi, la alegere, pot fi informaţi prin sms pe telefonul mobil!
Pachetul de bază are un cost de 11 lei/lunar cu toate taxele incluse.Programul are un caracter opţional. Este decizia fiecărui părinte dacă vrea sau nu să beneficieze de programul Adservio.

Prezentarea va dura 60 de minute şi va fi susţinută de:
Costi Andriescu, PR Manager Adservio Center
Nelu Tudorache, Director Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri”
Dragoş Constantin Grosu, Project Manager Adservio Center

Reprezentanţii mass-media vor putea folosi în scop demonstrativ aplicaţia Adservio, atât modulele speciale pentru elevi, cât şi cele pentru profesori şi părinţi!

Despre Adservio Center

Cu deosebită consideraţie,