Fonduri europene pentru investitia in resursele umane din sectorul editorial

BUCURESTI - 19 ianuarie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Media / Publicitate

Asociatia Uniunea Editorilor din Romania organizeaza in data de 26 ianuarie 2011, la JW MARRIOTT Bucharest Grand Hotel, Salon A, ora 11.00, conferinta de lansare a proiectului strategic „PRO-EDIT: Program de formare si sprijinire a angajatilor pentru o practica EDIToriala PROfesionista”.

Fonduri europene pentru investitia in resursele umane din sectorul editorial

Asociatia Uniunea Editorilor din Romania organizeaza in data de 26 ianuarie 2011, la JW MARRIOTT Bucharest Grand Hotel, Salon A, ora 11.00, conferinta de lansare a proiectului strategic „PRO-EDIT: Program de formare si sprijinire a angajatilor pentru o practica EDIToriala PROfesionista".

 Proiectul este Cofinantat din Fondul Social European (FSE) in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POS DRU), Axa prioritara 3 – „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor". 

Beneficiarul proiectului este Uniunea Editorilor din Romania, iar grupul tinta caruia i se adreseaza este format din angajati din sectorul editorial si din domenii de activitate adiacente, insumand un total de 1000 de persoane.

 PRO-EDIT are o durata de 36 de luni si o valoarea totala eligibila de 12.597.640 lei, din care un procent de 98% este reprezentat de valoarea finantarii nerambursabile acordata din Fondul Social European (FSE).

Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea adaptabilitatii si competitivitatii angajatilor din sectorul editorial si din domenii de activitate adiacente, prin participarea la cursuri de formare profesionala, facilitandu-se, astfel, cumularea de cunostinte, dezvoltarea unor abilitati ale angajatilor si dezvoltarea de aptitudini care sa favorizeze imbunatatirea performantelor individuale, in concordanta cu aspiratiile lor profesionale, precum si promovarea formelor flexibile de organizare a muncii.

In vederea atingerii obiectivelor proiectului, vor fi implementate mai multe activitati, grupate astfel:

    Realizarea cursurilor de perfecţionare şi specializare pentru angajaţii din sectorul editorial;Organizarea sesiunilor de lucru şi conferinţelor pentru specialiştii din sectorul editorial şi din domeniile de activitate adiacente;Organizarea schimburilor de experienţă în străinătate, pentru învăţarea unor metode noi de lucru şi adaptabilitatea la modelele de bună practică europene;Elaborarea de manuale şi ghiduri – instrumente de formare profesională specifică angajaţilor din sectorul editorial;Organizarea de campanii de informare şi conştientizare ce vor cuprinde activităţi pentru promovarea principiului egalităţii de şanse şi activităţi pentru îmbunătăţirea adaptabilităţii angajaţilor din sectorul editorial la inovaţiile tehnologice şi organizaţionale.

     

Prin implementarea acestui proiect se vor realiza o serie de materiale tiparite (6000 de manuale cu specificitate clara pentru fiecare profesie inclusa in sectorul editorial; 4000 de ghiduri de buna practica europeana in sectorul editorial), se vor efectua studii si cercetari in vederea imbunatatirii adaptabilitatii angajatilor din sectorul editorial si se vor pune bazele unui centru national de perfectionare si specializare a angajatilor din sectorul editorial si din domeniile de activitate adiacente.

Proiectul „PRO-EDIT: Program de formare si sprijinire a angajatilor pentru o practica EDIToriala PROfesionista" va fi implementat in parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Romania si L’Université Paris 13/Lab SIC.

 

 

 

Despre ASOCIATIA UNIUNEA EDITORILOR DIN ROMANIA

Uniunea Editorilor din Romania reprezinta cea mai importanta organizatie patronala si profesionala a editorilor din Romania, ce desfasoara numeroase programe in domeniul educational si in cel cultural si care reprezinta interesele angajatilor din sectorul editorial, urmarind derularea unor programe si actiuni in interesul membrilor, cresterea rolului si fortei organizatorice, dezvoltarea de relatii publice si de parteneriate, gestiunea eficienta a fondurilor si a resurselor.
Organizatia reuneste importanti editori si difuzori de cultura scrisa, care produc si comercializeaza carte scolara preuniversitara si universitara, literatura romana si universala, carte pentru copii, lucrari destinate orizontului educational si cultural, carte de invatatura adresata tuturor varstelor.
Prin demersurile facute de organizatie, Romania a devenit membru al celui mai important organism international in domeniul cartii pentru copii si tineret, succes ce ii confera organizatiei dreptul de a reprezenta Romania la cele mai importante targuri si saloane internationale de carte de profil.
In ultimii ani, organizatia a cunoscut o crestere importanta din punct de vedere cantitativ si calitativ. Numarul membrilor a crescut semnificativ, organizatia urmand sa primeasca confirmarea impusa de statut si pentru alte edituri. In prezent, organizatia numara peste 50 de membri din toata tara, avand o buna acoperire nationala. Membrii organizatiei sunt reprezentati de edituri de prestigiu, acestea detinand peste 80% din piata cartii scolare din Romania.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aepc/fonduri-europene-pentru-investitia-in-resursele-umane-din-sectorul-editorial