Centrul pentru Proiecte Sociale anunta cu mandrie rezultatele beneficiarilor sai!

BUCURESTI - 6 iunie 2007

Comunicat tip General in ONG

La aproape un an de existenta Centrul pentru Proiecte Sociale promoveaza cu mandrie succesele voluntariatului si ale spiritului civic. Astfel, initiem campania de promovare a Asociatiei Pro Vita cu mesajul “220 de copii mai putin pe strazi” si Mihai Nistor – “Lectii de vedere de la un nevazator”!

Centrul Pentru Proiecte Sociale finalizeaza in 2007 doua dintre proiectele sale importante. Asociatia Pro Vita, un loc in care sunt adapostite in momentul de fata 220 de persoane, a fost un loc in care Centrul pentru Proiecte Sociale a investit prin programe de animatie, munca fizica (igienizarea taberei si realizarea unei biblioteci in scoala Satului Valea Plopului) si donatii intotdeauna bazate pe nevoi specifice.
Asociaţia a fost înfiinţată în anul 1994 de către părintele Nicolae Tănase. Activitatea se desfăşoară în satele Valea Plopului, Valea Screzii si Poseşti, Judeţul Prahova unde sunt ocrotiţi în prezent mai mult de 220 de copii. Asociaţia are porţile deschise pentru copiii străzii, copii abandonaţi, tineri şi tinere care au fost nevoiţi să părăsească leagănele de copii la vârsta de 18 ani, viitoare mame care au fost alungate de familiile lor pentru că au refuzat să avorteze.
Anul acesta, Centrul pentru Proiecte Sociale si 9 copii din Valea Plopului vor transmite un mesaj celor care inca nu cred in forta oamenilor de a isi depasi conditia. Beneficiarii din Valea Plopului devin partenerii CPS punand in scena o piesa de teatru. Fondurile stranse prin aceasta actiune sunt “aduse” de beneficiarii Pro Vita inapoi in Valea Plopului, reusind sa acopere o nevoie concreta prin eforturile si munca lor.
Al doilea caz pe care CPS doreste sa il supuna atentiei dumneavoastra este Mihai Nistor. Mihai este un tanar nevazator de 28 de ani. Evenimentul care i-a schimbat cursul vietii a intervenit la varsta de 7 ani din cauza unei meningite diagnosticate gresit. Locuieste impreuna cu mama (insotitor) si bunica sa (pensionara) intr-un apartament de 2 camere in Tr. Magurele, jud. Teleorman.
Absolvent ca sef de promotie cu media 10 a Scolii Postliceale de Balneofizioterapie si masaj din cadrul 'Grupului scolar Carman Silvae' pentru nevazatori Bucuresti, Mihai va absolvi în in iunie 2007 Facultatea de Istorie din cadrul, Universitatii Spiru Haret, cu specializarea Istorie moderna si contemporana. Este campion national de sah, membru al lotului national al Romaniei şi câştigător a numeroase alte premii si trofee obtinute la concursuri nationale si internationale. Mihai Nistor şi-a propus să devină profesor de istorie şi de accea va accesa şi un masterat şi doctorat în acest sens (lucrarea de doctorat se afla in lucru si are ca tema extrema dreapta in Romania). Mihai doreste sa obtina un post de profesor de istorie (chiar in invatamantul universitar) si sa dobandeasca titlul de Maestru (la sah) si titlul de campion national si la competitia pentru seniori.

Despre Agentia Palette

Centrul pentru Proiecte Sociale este o asociatie non profit bazata 100% pe voluntariat. Scopul CPS este aportul de solutii concrete in medii si comunitati defavorizate, sprijinirea tinerilor talentati si cu potential important de dezvoltare.
Centrul pentru Proiecte Sociale va invita sa accesati site-ul www.proiectesociale.ro. Asteptam ajutorul si opiniile dumneavoastra.
Nu ramaneti indiferenti! Diferenta dintre succes si esec este implicarea!

contact[at]proiectesociale.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/agentia-palette/centrul-pentru-proiecte-sociale-anunta-cu-mandrie-rezultatele-beneficiarilor-sai