4 zile pentru o cariera de succes la “One Step Forward”

BUCURESTI - 23 aprilie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In perioada 16-20 Aprilie, AIESEC Bucuresti i-a invitat pe studenti sa faca primul pas in cariera lor, prin intermediul evenimentului “One Step Forward”.Timp de 4 zile, 180 de studenti au beneficiat de training-uri profesioniste pe teme de “Leadership in Business” si “Negotiation and Branding”, interactivitate, simulari si joculete facilitate de catre reprezentanti ai companiilor de renume, precum InBev, Brennan, Wilson Learning, BDO Conti, Danone si People First.

In primele 2 zile ale evenimentului, studentii, in numar de 65 pe fiecare zi, au putut afla pasii prin care se realizeaza un studiu de caz profesionist, tehnici de realizare, dar si exemple concrete de pe piata romaneasca. Mai mult decat atat, participantii au primit informatii in ceea ce priveste relatia dintre brand-ul Bergenbier, sponsorul oficial al echipei nationale si fotbalul, cel mai important si vizionat sport din Romania. Training-urile au avut loc la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in sala Transilvania.

Evenimentul a continuat cu sesiuni pe teme de Leadership in Business si Audit, studentii avand oportunitatea de a afla lucruri noi legate de ce inseamna sa fii leader, care sunt acele lucruri pe care le au in comun un leader si un manager, care sunt tipurile de stiluri sociale sau ce inseamna versatilitate.

Prin urmare, aceste training-uri i-au ajutat pe participanti sa isi contureze o imagine de ansamblu asupra mediului business din Romania si a sistemului de leadership practicat.

In ultima zi a evenimentului, 20 aprilie, cei 40 de studenti selectati dupa primele 2 zile au beneficiat de informatii privind tehnicile folosite in vanzari, abilitati si strategii, precum si modul in care poti trece peste o obiectie. Toate aceste lucruri au fost impartasite tinerilor entuziasti de catre Valentin Haicu, alumnus AIESEC Bucuresti. Ziua s-a incheiat cu o serie de simulari , prin intermediul carora studentii au putut aplica notiunile invatate.

La sfarsitul evenimentului, sudentii au primit diplome de participare. Mai mult decat atat, 10 dintre ei au beneficiat de oportunitatea de a petrece o zi intr-una din companiile partenere, pentru a intelege cat mai bine realitatea mediului business autohton.

Prin urmare, AIESEC Bucuresti multumeste participantilor pentru interesul si implicarea de care au dat dovada pe parcursul acestui program complex de pregatire si ii invita sa isi continue drumul mai departe, catre o cariera de succes.

Despre AIESEC Bucuresti

AIESEC este cea mai mare organizatie internationala de tineri, prezenta in 100 de tari si teritorii, cu peste 23.000 de membrii si 60 de ani de existenta.Scopul AIESEC este dezvoltarea liderilor care sa aiba mai tarziu impactul necesar in societate. In Bucuresti AIESEC are o experienta de 18 ani in proiecte dedicate studentilor si stagii internationale de practica.

Diana Zaharia

PR Manager

tel: 0742 826 376
diana_zaharia@aiesec.ro