Cu un pas de liceean mai aproape de cariera potrivita

BUCURESTI - 24 mai 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Bucuresti, 24 mai 2011 – Elevii care termina clasa a X-a si a XI-a se pregatesc pentru alegerile de cariera vara aceasta in cadrul Grow - programul educational inovativ desfasurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel national, singurul ce aduce studenti internationali alaturi de liceeni in cadrul a 3 editii pe an. Organizat de AIESEC si Scoala de Valori programul Grow a ajuns deja la a 5-a editie.

Liceenii din anii terminali se pot inscrie pentru editia Grow 1.1&1.2 din 2011 pe www.growedu.ro incepand cu data de 24 mai, dar nu mai tarziu de 1 iulie. Participantii vor fi selectati pe baza motivatiei de a participa la program si in functie de competentele de utilizare a limbii engleze. Pot participa elevi din 13 orase: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Lugoj, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara. In fiecare oras, echipa de organizatori locali sta la dispozitia elevilor interesati sa se alature Grow sau sa-si continue aventura inceputa in 2010.

Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu în parte, Grow ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. Pentru urmatorii participanti, organizatorii Grow propun cate 10 intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 saptamani, sustinute in limba engleza. Toate activitatile Grow se desfasoara intr-un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea.

Pentru vara aceasta, temele explorate in Grow sunt:

Grow 1.1

Grow 1.2

Management de proiect - avansat

Calea mea vocationala

Managementul oamenilor

Oportunitati in cariera

Negociere

Antreprenoriatul – o alta alegere in viata

Relationare

Branding personal

Elemente de baza in leadership

CV-ul si interviul

Dezvoltarea unei atitudini proactive

Managementul timpului – managementul prioritatilor

„Cine sunt eu?” – Valori, misiune si viziune personale

Valorile personale – radacina alegerilor in viata

Orientare in cariera

Atelier motivational

Initiativa educationala pilotata in 2010 este o experienta creata de pasiunea tinerilor si expertiza specialistilor in educatie, cu scopul de a ajuta reprezentantii unei generatii sa-si dezvolte abilitati, atitudini si cunostinte, impreuna cu studenti straini veniti in Romania ca voluntari prin intermediul programului de schimb international al organizatiei AIESEC si prin intermediul Serviciului European de Voluntariat.

Grow 1.1&1.2 este cofinantat prin Serviciul European de Voluntariat, Actiunea 2 a programului „Tineret în Actiune‟, si se bucura de sprijinul BRD - Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Wrigley, Xerox, Qual Media, Catalyst precum si de suportul partenerilor media: Kiss Fm, Prima TV, Zile si Nopti, Media Image si White Image.

 

Despre AIESEC Bucuresti

Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene.
Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.