FITNESS-UL MENTAL: știința care a revoluționat dezvoltarea creierului

BUCURESTI - 13 ianuarie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

Performanțe mentale de vârf și relaxare profundă în doar câteva minute prin stimulare cerebrală

MIND SYNERGY, tehnologie pentru stimulare mentală

Tehnologie pentru viață

AIMGroup

Cercetări ştiinţifice recente au demonstrat în practică teoria conform căreia creierul nostru continuă să se dezvolte şi după perioada copilăriei pentru că exerciţiile mentale susţinute în mod constant modifică atât structura fizică (anatomică), cât şi organizarea funcţională a creierului (fiziologia) indiferent de vârstă. Remodelarea configuraţiei creierului este denumită de către specialiştii în domeniu neuroplasticitate, iar ştiinţa care vorbeşte despre antrenarea creierului este Brain-Fitness-ul sau fitness cerebral.

O minte care funcționează la întregul său potențial este aceea care poate accesa imediat stări de conștiință potrivite circumstanțelor în care ne aflăm ‒ concentrare și focalizare, relaxare profundă și somn, meditație, energizare, regenerare psihomentală, vise lucide, creativitate, claritate mentală etc.

Antrenare mentală la cote de vârf

Un dispozitiv de stimulare cerebrală (brain machine) te conduce într-o călătorie în care poți experimenta senzații noi, intense, de a căror existență nu ai fost conștient înainte. Deseori intervine o modificare a percepției temporale și spațiale când primează sentimentul de întrepătrundere a mai multor dimensiuni. Luminile compuse ale ochelarilor (cu care un dispozitiv de stimulare cerebrală este prevăzut) produc efecte luminoase în câmpul vizual, generând o multitudine de culori și forme datorită frecvențelor și programelor riguros alese. Legătura cu fenomenele mistice este de cele mai multe ori evidentă, mai ales pentru persoanele care practică în paralel și meditația.

Pe termen lung, ședințele de stimulare cerebrală cu semnale sonore și luminoase conduc la crearea unei stări mentale foarte lucide, focalizate și flexibile. Intrarea cu ușurință în dispoziția de relaxare totală este un alt efect major care ulterior poate fi accesat fără utilizarea unui dispozitiv de tip brain machine, deoarece acest gen de tehnologie antrenează creierul să învețe reproducerea la comandă a diferitelor stări de conștiință.

Principalele efecte care decurg din antrenarea creierului cu tehnologie de stimulare cerebrala sunt:

-          intrarea într-o stare de relaxare spontană şi profundă;

-          reducerea până eliminare a stresului;

-          mărirea coeficientului de inteligență;

-          menținerea vigilenței creierului la vârste înaintate;

-          accelerarea procesului de învățare;

-       contribuție majoră la combaterea viciilor și a dependențelor;

„Rezultatele pe care le obținem cu ajutorul tehnologiei de stimulare mentală nu doar că sunt fără precedent, dar ele sunt și revoluționare. Implicațiile și efectele sunt incredibile – explorarea creierului are o importanţă colosală, nu numai pentru combaterea dizabilităților de învățare, ci şi pentru potenţarea tuturor funcţiilor creierului. Am observat că depresia, anxietatea, insomnia, epilepsia și practic orice disfuncție mentală sunt cauzate de lipsa coerenței la nivelul creierului. Folosind dispozitive de stimulare cerebrală, putem readuce creierul la cea mai performantă stare de funcționare. Sună fantastic, dar ceea ce descoperim poate schimba radical viața tuturor oamenilor de pe Planetă.”

Dr. Siegfried Othmer,

cercetător științific la Institutul EEG, Woodland Hills, California, și președinte al diviziei de neurofeedback din cadrul Asociației pentru Psihologie Aplicată și Biofeedback

Membrii grupului MENSA folosesc tehnologie de tip brain machine. Acest grup este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica şi a pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă (QI). În acest moment există peste 100.000 de membri în peste 100 de ţări.

În România, singurul producător de dispozitiv pentru stimulare cerebrală (MIND SYNERGY) este echipa de cercetare științifică AIM Group înființată înainte de 1990, care activează în domeniul parapsihologiei, terapiilor alternative și științelor de frontieră.

Irina S. (psihoterapeut) – Danemarca. Lucrez de 7 ani la un cabinet din Copenhaga. Folosesc Mind Synergy cu rezultate deosebite în tratamentul depresiei, dislexiei și pentru relaxare. Este foarte practic atât datorită rezultatelor rapide, cât și portabilității lui - pentru cazuri în care pacienții nu pot veni la cabinet fac ședințe la domiciliu. Unii dintre ei au fost atât de încântați încât și-au cumpărat propriul dispozitiv, fie pentru cercetare, fie pentru dezvoltare personală.

Despre AIM Group

Dispozitivele produse de AIM Group reprezintă rezultatele studiilor și experimentelor desfășurate de un grup de cercetători români, în colaborare cu câțiva specialiști străini. Aceste tehnologii sunt unice în România prin faptul că produc efecte holistice (armonizarea ființei umane pe toate nivelurile sale), îmbunătățesc substanțial performanțele intelectuale, contribuie la ameliorarea și chiar vindecarea unor probleme grave de sănătate (precum cele legate de inimă, creier, aparat digestiv, cancer).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aim-group/fitness-ul-mental-tiin-a-care-a-revolu-ionat-dezvoltarea-creierului