ALFA SOFTWARE pune bazele unei solutii integrate de tip Rich Internet Application

Cluj-Napoca - 13 ianuarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Pentru firma clujeană, ALFA SOFTWARE, se anunţă un an nou marcat de evenimente. Începutul lui stă sub semnul reafirmării parteneriatelor strategice ale companiei cu Microsoft Corporation şi Magic Software Enterprises LTD.

Astfel, ALFA SOFTWARE a primit cea mai înaltă certificare Microsoft, prin obţinerea statutului de Microsoft Gold Partner în ceea ce priveşte competenţele sale ISV. La baza acestei recunoasteri stau experienţa îndelungată privind tehnologiile Microsoft şi gradul înalt de servicii software oferite, bazate pe aceste tehnologii.
De asemenea, ALFA SOFTWARE a primit titlul de Magic Solution Provider (MSP) pentru România din partea companiei israeliene Magic Software Enterprises LTD. Parteneriatul dintre cele două companii datează încă din 1998, moment în care s-a hotărât dezvoltarea sistemului informatic integrat ASiS în mediul de programare Magic. De-a lungul timpului, ASiS a fost permanent îmbunătăţit cu noi versiuni, bazate pe caracteristicile tot mai inovatoare ale mediului Magic.
Reafirmarea parteneriatului cu Magic Software Enterprises LTD. înseamnă pentru anul 2009 trecerea de la mediul de dezvoltare Magic eDeveloper 9.4 la versiunea Magic UniPaas 1.5 şi deci lansarea unei noi versiuni de ERP, marca ALFA SOFTWARE. Noul sistem informatic integrat va purta numele de ASiSPlus şi va îngloba deopotrivă experienţă şi multe facilităţi noi.
“Trecerea la UniPaas satisface perfect nevoia noastră de inovaţie întrucât ea înseamnă trecerea în sistem RIA (Rich Internet Application) a unor module şi aplicaţii ASiSPlus. Ca avantaj prioritar ar fi costurile semnificativ mai mici (poate chiar de zeci de ori) de licenţiere, instalare şi configurare pentru clienţii noştri.” Afirmă Pavel Cristian Gabriel, Director Cercetare-Dezvoltare.
Tehnologia RIA va permite unor aplicaţii şi module ASiSPlus să ruleze în orice browser de Internet şi să-şi păstreze funcţionalităţile de aplicaţii desktop tradiţionale.
“ASiSPlus va îngloba tehnologii de top (RIA, UniPaas şi Microsoft) şi va fi un produs “client-oriented”cu totul deosebit. Anul care a trecut a presupus din partea noastră o muncă asiduă de cercetare, în special în ceea ce priveşte RIA. Azi pot afirma cu uşurinţă că suntem printre puţinii specialişti în ceea ce priveşte RIA din România, că i-am descoperit secretele pe măsura dezvoltării ei şi că ne luăm în serios rolul de dezvoltatori software.” Pavel Cristian Gabriel, Directorul de Cercetare-Dezvoltare al companiei.

Despre Alfa Software SA

Alfa Software S.A. este o companie cu capital 100% românesc, cu sediul în Zalău şi puncte de lucru în Cluj-Napoca, Baia-Mare şi Bucureşti. Alfa Software este producătorul soluţiei informatice ASiS şi Microsoft Gold Partner.
Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina: www.asw.ro.

Pavel Cristian Gabriel - Director Cercetare-Dezvoltare
Telefon: 0730/02.02.03
cristy@asw.ro
officecj@asw.ro