Victor Iovici (PRM): ”Vom redeschide minele și vom moderniza transportul feroviar de marfă”

BUCURESTI - 20 mai 2014

Comunicat tip General in Politic

COMUNICAT DE PRESĂ

Victor Iovici (candidat al Partidului România Mare pentru Parlamentul European, la alegerile din 25 mai) a făcut mai multe declarații legate de dependența Uniunii Europene de gazul rusesc, a cărui furnizare devine din ce în ce mai incertă. Chestionat în legătură cu strategia prin care România ar putea profita de contextul geopolitic actual, dl. Iovici a arătat următoarele: ”Guvernanții de după 1989 au distrus, din păcate, principalele surse românești de energie: termocentrale, hidrocentrale, centrale nucleare etc. Mineritul a fost făcut praf, cu consecințe tragice pentru sute de mii de români, dar și pentru economia națională, în general. Partidul România Mare consideră că țara noastră trebuie să profite de pe urma contextului internațional și să reintre în rândul statelor producătoare de energie. Minele românești pot furniza energie pentru Uniunea Europeană, mai ales că Rusia ar putea întrerupe furnizarea de gaze naturale, în viitorul apropiat. Trebuie să acționăm rapid, iar PRM are un plan de redresare a industriei miniere pe termen scurt și mediu”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Victor Iovici (candidat al Partidului România Mare pentru Parlamentul European, la alegerile din 25 mai) a făcut mai multe declarații legate de dependența  Uniunii Europene de gazul rusesc, a cărui furnizare devine din ce în ce mai incertă. Chestionat în legătură cu strategia prin care România ar putea profita de contextul geopolitic actual, dl. Iovici a arătat următoarele: ”Guvernanții de după 1989 au distrus, din păcate, principalele surse românești de energie: termocentrale, hidrocentrale, centrale nucleare etc. Mineritul a fost făcut praf, cu consecințe tragice pentru sute de mii de români, dar și pentru economia națională, în general. Partidul România Mare consideră că țara noastră trebuie să profite de pe urma contextului internațional și să reintre în rândul statelor producătoare de energie. Minele românești pot furniza energie pentru Uniunea Europeană, mai ales că Rusia ar putea întrerupe furnizarea de gaze naturale, în viitorul apropiat. Trebuie să acționăm rapid, iar PRM are un plan de redresare a industriei miniere pe termen scurt și mediu”.

Cu privire la infrastructura CFR, care lasă foarte mult de dorit, Victor Iovici a declarat că atât domnia sa (ca viitor europarlamentar PRM), cât și partidul din care face parte se vor implica în rezolvarea problemelor existente: ”Partidul România Mare dorește modernizarea rețelei de transport feroviar de marfă. Căile Ferate Române sunt foarte importante pentru societatea românească, iar noi acordăm o atenție sporită acestui sector strategic. Investiția în transporturi va avea efecte pozitive în economie, atât pe verticală, cât și pe orizontală, prin crearea de locuri de muncă și creșterea nivelului de trai. Ca viitor europarlamentar PRM, voi milita pentru aducerea rețelei feroviare la standardele din Europa civilizată”.

19 mai 2014

Despre Alina Alupoaei

PARTIDUL ROMÂNIA MARE a fost înființat în iunie 1991 (preşedinte: Corneliu Vadim Tudor; prim-vicepreşedinte: Eugen Barbu). În 1992, PRM intră în Parlament (6 senatori şi 16 deputaţi). În 1996, PRM obține 8 senatori şi 19 deputaţi. În 2000, PRM devine a doua forţă politică - 121 de parlamentari (37 de senatori şi 84 de deputaţi), iar Vadim intră în finală. În 2004, PRM obține 21 de senatori şi 48 de deputaţi. Vadim se clasează pe poziţia a treia. La alegerile europene din 2009, PRM obține un scor dublu față de parlamentarele din 2008, trimițând 3 reprezentanți în PE.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/alina-alupoaei/victor-iovici-prm-vom-redeschide-minele-i-vom-moderniza-transportul-feroviar-de-marfa