2011, Anul Tineretului UE-CHINA-Expozitie de grafica, prezentare colectie vestimentara ANNA RAVLIUC

Organizator: Federatia Romana a Asociatiilor,Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO, ALUMNUS CLUB UNESCO

2011: Anul Tineretului UE-CHINA

Expozitie de grafica si prezentare de colectie vestimentara ANNA RAVLIUC

7 mai 2011 Beijing La cel de al 12-lea summit UE-China, care a avut loc la Nanjing in noiembrie 2009 a fost desemnat 2011 ca "Anul tineretului UE-China  cu scopul de a  continua promovarea şi aprofundarea parteneriatului dintre Europa şi China". Un plan comun de acţiune pentru Anul Tineretului a fost semnat mai tarziu, pe 6 octombrie 2010 de comisarul Androulla Vassiliou şi vicepreşedintele Federaţiei Tineretului China Intreaga Wang Xiao.In  ianuarie, anul acesta, la Bruxelles mai mult de 400 de persoane, inclusiv 200 tineri din întreaga UE şi China au fost prezenti la lansarea  marelui eveniment.

În contextul acestei manifestari internationale de amploare, ambasada Romaniei la Beijing, Federatia Romana a Asociatiilor,Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO, Primaria sector 4 Bucuresti,Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu "si Alumnus Club pentru UNESCO vor organiza in ziua de 7 mai 2011 la Beijing evenimentul:

ANNA RAVLIUC:

"URMELE STRAMOSILOR UITATI"

Expozitie de grafica

si

Prezentare de colectie vestimentara inspirata din motive populare romanesti

Artista romanca nascuta la Cernauti a vernisat pana in prezent peste 70 de expozitii in Romania si in alte tari cum ar fi:USA, Canada, Iordania Austria,Bulgaria, Moldova, Ucraina.Lucrarile sale se regasesc si  in colectiile publice , enumerand aici doar: Muzeul de Arta din Kiev si Cernauti,Galeriile de Arta Nationale din Amman, Senatul si Parlamentul Romaniei,Ambasada si Centrul Cultural al  Ucrainei la Bucuresti si Chisinau, Ministerul Culturii si Patrimoniului National din Romania .

Prin arta sa, care imbraca diferite forme de la pictura, grafica la desingn vestimentar, artista Anna Ravliuc ne aduce in prim plan liniile ceramicii de Cucuteni, broderiile iilor purtate de bunicile noastre, culorile vii ale tesuturilor de pe fote, finetea borangicului maramelor , intr-un cuvant, frumusetea costumului popular romanesc, in care ne regasim noi, generatiile de azi, alaturi de generatiile strabunii nostri.

Informatii suplimentare:  danielapopescu26@hotmail.com, Telefon 00861065323442

Daniela Popescu  Ph.D   http://fraccu.youthandmuseums.org

Expert, Romanian National Commission for UNESCO

President of the Romanian Federation for UNESCO Clubs, Centers and AssociationsMember of the World Federation for UNESCO Clubs, Centers and Associations Board Founding Secretary General of the European Federation for UNESCO Clubs,Centers and Associations Board