„Statutul mediatorului şi consilierului şcolar rrom”

BUCURESTI - 5 decembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Masa rotunda - „Statutul mediatorului şi consilierului şcolar rrom”.

„Statutul mediatorului şi consilierului şcolar rrom”

Centrul Rromilor „Amare Rromentza” şi Agenţia Naţională pentru Romi din cadrul Guvernului României vă invită la masa rotundă cu tema „Statutul mediatorului şi consilierului şcolar rrom”.
Evenimentul va avea loc în data de 5 decembrie 2006 între orele 10.00 -16.00 la sala de conferinţe a Casei Corpului Didactic Bucureşti din Splaiul Independenţei, nr.315A, sector 6.
Conferinţa de Presă se va desfăşura la orele 13.00.
In premieră, asociaţia „Amare Rromentza”, propune adoptarea statutului mediatorului şcolar rrom şi modificarea statutului consilierului şcolar.
-mediatorul şcolar să fie încadrat ca personal didactic auxiliar, să desfăşoare şi activităţi de asistenţă educaţională în grădiniţele frecventate şi de copiii rromi.
-in unităti de invăţământ unde numărul elevilor rromi este semnificativ să fie încadrat un consilier şcolar de etnie rroma.
Aceste propuneri vor conduce la îmbunătăţirea accesului copiilor rromi la o educaţie şcolară relevantă şi de calitate. Dezbaterea este organizată în cadrul proiectului „Dezvoltare instituţională şi formare relevantă pentru educaţia copiilor rromi”, desfăşurat de către Centrul Rromilor „Amare Rromentza”.
Parteneri in cadrul proiectului: Ministerul Educaţiei si Cercetării, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Consiliul Naţional pentru Curiculum şi Casa Corpului Didactic Bucureşti.
Proiectul se desfasoară in perioada mai 2006 – mai 2008 şi este finanţat de Fondul pentru Educaţia Romilor - Budapesta.
Participanţi la dezbatere:
Mariea Ionescu – Preşedinte, Agenţia Naţională pentru Romi
Gabriella Pasztor - Secretar de Stat pentru Învăţământ în Limbile Minorităţilor Naţionale şi Relaţii Internaţionale
Liliana Preoteasa – Director general, Ministerul Educaţiei şi Cercetării
Firuţa Tacea – Preşedinte, Consiliul Naţional pentru Curriculum

Ioana Enache,
Asistent Program

Pentru informaţii suplimentare: Mihai Neacşu - 0744.560.694

Despre Amare Rromentza

Centrul Rromilor Amare Rromentza este o organizaţie neguvenamentala de tip asociaţie, non-profit, apolitică, persoană juridică de drept privat. Amare Rromentza isi propune dezvoltarea multisectoriala a rromilor pe baza exercitarii drepturilor civile, economice,sociale, culturale şi politice, asigurarii accesului la resurse şi reconstrucţie identitară.Asociatia Amare Rromentza deruleaza programe in domeniul educatiei menite sa imbunatateasca accesul copiilor rromi la o educatie relevanta si de calitate.

str. Anghel Saligny nr.8, sector 5, Bucureşti
Tel./fax: 021.312.98.81

rromano@amarerromentza.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/amare-rromentza/statutul-mediatorului-si-consilierului-scolar-rrom