Expozitie cu lucrari realizate de copiii cu autism din Iasi

Iasi - 26 februarie 2010

Comunicat tip General in ONG

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania-filiala Iasi si Fundatia Ancora Salvarii
organizeaza in perioada
01.03.2008-08.03.2008
expozitia

“Copiii cu autism vestesc primavara”

Lucrarile expuse in cadrul Centrului Comercial Felicia, sunt realizate de copiii cu autism din Iasi, care frecventeaza Clubul de week-end si clasele Scolii Speciale „Constantin Paunescu” Iasi.
Va invitam sa descoperiti talentul acestor copii deosebiti care s-au straduit sa aduca in sufletele noastre caldura primaverii. Daca au reusit, puteti face donatii pentru infiintarea unui centru pentru tinerii cu autism.
Cei mai multi dintre acestia nu sunt valorificati indeajuns, petrecandu-şi cea mai mare parte a timpului acasa. Lipsa unei ocupatii zilnice duce la frustrare si izolare, nu numai a lor, ci si a familiilor acestora. Prin urmare, primirea lor intr-un centru in care sa-si dezvolte anumite abilitati creste sansele lor de a participa activ la viata sociala, si, mai ales, creste sansele ca, pe viitor, acesti tineri sa fie incadrati in locuri de munca protejate, pentru a-si castiga singuri existenta.

Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologica care ingreuneaza interactiune sociala si abilitatile de comunicare.
Cauzele specifice sunt inca necunoscute iar incidenta autismului este in crestere, astazi, 1 din 166 de copii fiind diagnosticat cu autism.
Dupa 18 ani, in Romania autismul „dispare”, dizabilitatea nemaifiind recunoscuta la adulti.

Despre ANCAAR IASI

Cine suntem? - suntem o organizatie neguvernamentala infintata in luna mai 2003, la initiativa fundatiei STAR of HOPE.
Misiunea asociatiei este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora.
Viziunea: O Romanie in care drepturile fundamentale ale personelor cu autism sa fie respectate prin crearea si sustinerea tutror puntilor de acces la ele
Scopul: Abordarea multidisciplinara in indentificarea, cunoasterea si satisfacerea necesitatilor si drepturilor persoanelor cu autism.
Beneficiari: copiii, tinerii, adultii cu autism si familiile acestora .
Ce ne dorim? Un centru de zi pentru persoane cu autism unde acestea sa poata beneficia de terapii specifice, individualizate, cu ateliere ocupationale pentru tineri si adulti.

Persoane de contact:
Carmen Gherca – presedinte ANCAAR Iasi, Tel: 0729 914094
Celina Savin – membru Consiliul Director ANCAAR Iasi, Tel: 0766 590607
www.ancaar-iasi.ro
carmen_gherca@yahoo.co.uk

carmen_gherca@yahoo.co.uk