Ancheta prin sondaj

Definitie Ancheta prin sondaj

Cercetare cantitativa selectiva, tehnica bazata pe folosirea chestionarului consta in alegerea unui esantion reprezentativ, format din clientela potentiala a firmei, pe care se testeaza/analizeaza un set de caracteristici, spre exemplu: preferintele/atitudinea consumatorilor fata de o marca lansata pe piata de firma, intentiile de cumparare, eficienta fortei de vanzare sau unei campanii promotionale etc. Culegerea informatiilor se poate face prin interviu direct (fata in fata - la domiciliu, in magazin, pe strada), telefonic, prin Internet, prin corespondenta (chestionare transmise prin posta), prin chestionare de tip autocompletare, panel, grup focus, test de magazin s.a. (V. administrare a chestionarului). Pentru ca rezultatele cercetarii sa poata fi generalizate (sa capete relevanta) pentru intreaga populatie analizata este necesar ca sondajul sa fie efectuat pe un esantion reprezentativ (a carui marime va fi stabilita prin diverse metode de esantionare).O ancheta in care este supusa unor investigatii complexe intreaga populatie a unei tari (sau regiuni) poarta numele de recensamant (engl. - census survey, fr. - recensement, it. - censimento delle popolazione). V. sondaj de opinie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Ancheta prin sondaj? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Ancheta prin sondaj.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Ancheta prin sondaj. Definitiile termenilor despre Ancheta prin sondaj cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Ancheta prin sondaj, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Ancheta prin sondaj.