Prima sesiune SPO – 1001 Specialişti încheiată cu succes

BUCURESTI - 10 mai 2006

Comunicat tip General in IT&C

În perioada 26 - 28 aprilie 2006 s-a desfăşurat la Bucureşti prima sesiune a programului de training Sales Process Overview (SPO), parte a proiectului ANIS „1001 Specialişti”.

Cursul este adaptat la specificul pieţei de software şi servicii româneşti, fiind configurat pe baza Metodologiei standard IBM de vânzări software. Testarea şi modelarea trainingului s-a făcut în urma unui curs-pilot organizat de Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) în decembrie 2005.

Cursul oferă o abordare pragmatică a procesului de vânzări şi pune la dispoziţia participanţilor instrumentele necesare unei gestionări eficiente a acestui proces. Totodată, el oferă un ajutor eficient managerilor de vânzări pentru o mai bună coordonare a echipelor de vânzări în vederea obţinerii de rezultate mai bune într-un timp previzibil.

Printre participanţii la curs s-au numărat directori de vânzări şi account manageri din cadrul unor companii de succes româneşti sau multinaţionale. Evaluarea din partea participanţilor s-a dovedit a fi foarte bună, impresia generală fiind că acest curs reprezintă un program bine structurat şi care oferă informaţii utile tuturor celor care lucrează în vânzări în segmentul IT.

„Deşi a fost relativ scurt, acest curs te învaţă metodologia de vânzări servicii complexe orientat mult spre vânzarea de servicii cu valoare adăugată. Modelele de vânzări din acest curs reprezintă de departe una din reţetele cele mai de interesante pentru cei care vor să devină oameni de vânzări de succes.” Sales Manager, Companie multinaţională

„Cursul la care am participat a ridicat la nivelul de ştiinţă vânzarea, reuşind să reproducă fiecare fază a procesului foarte exact şi cu modalităţi de urmărire. Un plus de valoare, pe lângă informaţiile teoretice, l-a adus Tim care a oferit suficiente exemple pentru a da greutate teoriei. Pe scurt, un curs valoros pe care îl voi recomanda şi noilor mei colegi.” Major Accounts Manager, Companie românească

Următoarea sesiune a trainingului SPO se va desfăşura în perioada 5-7 iunie în Bucureşti. Ca şi la prima ediţie, interesul companiilor pentru acest curs este foarte mare, în prezent rămânând doar câteva locuri disponibile. Pentru următoarele ediţii ale cursului, ANIS are în vedere organizarea de sesiuni în cele mai importante centre IT din România. Pe lista oraşelor vizate se află Cluj, Timişoara şi Iaşi.

Cursul este susţinut de Tim Birdsall, din partea companiei austriece Birdsall Training & Consulting, cu asistenţa unui trainer local.
Trainingul SPO este parte a programului „1001 Specialişti” iniţiat de ANIS. Participarea companiilor la aceste sesiuni este finanţata prin programul EDS, administrat de CHF International România. Costul per participant este în cadrul acestui program de 250 EUR, costul real al unui curs similar în Europa de Vest depăşind 1500 EUR.



Despre organizatori

EDS este un program de cinci ani destinat întăririi întreprinderilor micro, mici şi mijlocii (MIMM) în România şi îmbunătăţirii mediului economic şi de afaceri în general – cu finanţare din partea Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Programul este administrat de către Consorţiul CHF, organizaţia coordonatoare fiind CHF International, asistată de Citizens Development Corps şi Booz Allen Hamilton. Programul are trei obiective principale: Acces mărit la credite, Cadru legislativ îmbunătăţit pentru MIMM-uri, Competitivitate sporită a sectorului MIMM.

CHF International România este reprezentanţa naţională a CHF International, organizaţie americană privată, non-profit, de dezvoltare internaţională, având proiecte în 35 de tari din întreaga lume. Din 1994, CHF România a implementat programe orientate spre dezvoltarea economică a comunităţilor, printr-un model unic de combinare a accesului la credite cu asistenţa directă pentru microîntreprinderi şi IMM, colaborarea cu peste 45 de asociaţii de afaceri şi asociaţii de proprietari, realizarea de parteneriate public-private şi reformă legislativă.

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii – ANIS reprezintă interesele producătorilor de software şi ale furnizorilor de servicii asociate din România. Asociaţia a fost înfiinţată în 1998 şi numără în prezent peste 100 de membri, unele dintre cele mai importante companii din domeniu. ANIS susţine dezvoltarea industriei româneşti de software şi servicii, motor al dezvoltării industriei IT româneşti, pentru dezvoltarea economică a României. Prin acţiunile sale, ANIS contribuie la afirmarea României ca unul din liderii regionali în producţia de software şi ca un exportator mondial recunoscut de produse şi servicii software de înalt standard internaţional. ANIS îşi propune să fie un punct de referinţă asupra oricărei informaţii despre industria de software din România.





Despre ANIS

Pentru înregistrarea la cursul Sales Process Overview, vă rugăm să îl contactaţi pe Călin Mirea, ANIS, 327.15.46, c.mirea@anis.ro.
Contact presă
- ANIS: Valerica Dragomir, v.dragomir@anis.ro, tel. 021 / 327 6366, 0740 140 505.
- CHF International Romania: Mădălina Constantin, mconstantin@chf.ro, tel. 021 /231 3293, 0724 505 108.
v.dragomir@anis.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/anis/prima-sesiune-spo-1001-specialisti-incheiata-cu-succes