48H 2006 - un eveniment cu adevarat reusit

Timisoara - 8 iunie 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

48H 2006 a fost cel mai reusit eveniment al seriei 48H anonimTM. Cu dj Bailey, Rennie Pilgrem si Chickaboo, Kabuki si Circuit Breaker ca si capete de afis, anonimTM a aratat inca o data ca petrecerile sale sunt cele mai tari....

Cred ca toata lumea prezenta pe parcursul celor 48 de ore anonimTM din weekendul trecut poate spune la unison ca aceasta editie a fost si cea mai reusita de pana acum, fara doar si poate. Totul a inceput vineri la ora 18 si un pic, pe noua scena 48h in premiera anul acesta.

Echipa Mr.H, Leizaboy si veteranul DuBase (care si-a sarbatorit si ziua de nastere) au dat startul unui weekend intreg de muzica. Cred ca saltul fata de anul trecut, cel putin ca si perceptie, a fost foarte mare din punct de vedere calitativ dar si al prezentarii. Pe langa capetele de afis si dj-ii invitati deja in mod traditional la anonimTM, anul acesta a fost loc si pentru unii noi veniti. Line-up-ul a fost prestabilit pentru intregul parcurs al weekendului, nelasand loc neclaritatilor. Cat despre invitatii straini, intotdeauna criteriul a fost ca ei sa ‘reprezinte’, si astfel petrecaretii din romania sa aibe ce invata, sau ce tine minte pana anul viitor.

Despre Kabuki stiam multe inca de mai multi ani in urma. Unul dintre pionierii scenei germane de drum’n’bass, si principalul producator in prezent, a inceput sa fie promovat masiv si in patria dnb-ului, Anglia, la labelul Liquid V, o data cu colaborarile sale cu vocalista Jenna G. Cred ca Tina i-a prins bine lui Kabuki in ipostaza de acompaniament ad-hoc pe scena. Adevarul este ca dupa ce Rapala si Hazee au incalzit bine publicul, iar Trg a mentinut acea caldura, setul liquid al lui Kabuki a prins cum nu se poate mai bine. Foarte precis mixat, cu o gramada de dub-uri si intr-un stil destul de ne-britanic, Kabuki a facut o impresie foarte buna, fiind socat de-a dreptul ca crowd-ul din Timisoara danseaza pe muzica lui foarte pozitiva, spre deosebire de alte orase din europa de est unde se prefera stiluri mai agresive.

Atmosfera atinse deja asa un nivel ridicat de spirit pozitiv incat legendarului dj si producator Rennie Pilgrem, capul de afis al zilei de vineri, nu i-a fost totuna cand s-a urcat pe scena. Considerat parintele breakbeatului, inca din perioada acid, Rennie Pilgrem a lasat impresia unui dj experimentat care a vazut multe la viata lui. Publicul romanesc a reusit insa sa il impresioneze, recunoscand imediat ca asa o atmosfera nu a mai simtit de mult, de la rave-urile britanice din anii 90, cand muzica nu era inca o industrie. Un set incredibil, presarat de piese anthem celebre, dar si cu piese nemaiauzite marca TCR si nu numai, si cu o voce incredibila la microfon, mc Chickaboo, care a facut treaba de milioane. Senzatie!

Scena 2 (Van Graph KFE) a fost experimentul acestei editii. Si a iesit mai bine de cat credeam. Incepand cu ora 8AM, pe aici s-au perindat dj noi pentru 48h, ca si Shull si Collin sau Phoneme, dj-ii tmbase WakaX, Sensorship si dr.Dan, sau organizatorii care au preferat sa lucreze seara si sa puna muzica ziua, Dudu impreuna cu mc Tina si Pristvi. Sa nu il uitam pe Wrk care a dat startul unei zile de muzica, cand cu soare cand cu nori, sau chiar cu ploaie. Concursul de badminton a inceput un pic mai tarziu decat programat, si pe un vant destul de puternic.

Muzica care suna in fundal de la Klu (excelent set) si David, atmosfera destinsa au facut ca toata lumea sa se simta cum nu se putea mai bine. ‘Cuba’ a fost castigatorul medaliei de aur anonimTM 48H de anul acesta. A fost nevoie de multa destindere pentru ca lumea sa isi refaca puterile pentru a doua seara de party.

Si au avut nevoie mare pentru ce urma sa se intample: Dubase a reinceput munca la scena principala o data cu ora 20:00 sambata, sub brandurile Red Bull si Orange, iar Dan Bazix cu Tina au continuat. Seb a avut un set foarte bun, si pe gustul lui Circuit Breaker care urma. Circuit Breaker a pus muzica asa cum putini se asteptau, foarte tehnic, cursiv si foarte sus ca si flow, lumea a dansat parca innebunita. Dj-ul german a fost si el impresionat de mc Tina care a cantat cu el pe intreg setul, si care parca a adaugat cireasa de pe tort.

A urmat revelatia noptii. Pe fundal, vocea lui mcGQ, care anunta: d…, j….., BAAAILLEEYYY….. Dj-ul postului BBC 1XTRA a inceput destul de cuminte dar muzica avea sa se transforme in jumatate de ora in probabil cel mai serios stil din cele 48 de ore. Drum’n’bass-ul adevarat, cum zice chiar Bailey, marca Metalheadz, cu acea semnatura foarte puternica. A fost ‘tare’ in adevaratul sens al cuvantului, muzica foarte puternica fara a fi insa violenta, semnaland foarte clar radacinile acestui gen, pe care il reformuleaza in acelasi timp. Exact in sensul celor 48h.

A urmat Seba1394 care a avut un mare efect imediat, oldschool dnb care a prins la fix. Ce a urmat este de fapt un fel de traditie anonimTM, orele de duminica dimineata sunt cred cele mai importante. Atunci poti sa vezi, lipsit de toate grijile organizarii, cum ti-a iesit evenimentul. Cypher si Roli Breaker au dovedit pe rand, impreuna cu cei 150 de dansatori care nu mai vroiau sa plece acasa ca in 2006 a fost cea mai reusita editie 48. Ora 10 dimineata, cu soarele sus pe cer, i-a prins pe toti inca dansand si savurand ultimele minute de party. Si inca ce party!

poze se gasesc pe http://48h.anonimTM.ro

Despre anonimTM

48H 2006, editia a 5-ea, 26-27-28 mai, strandul Rainbow, Timisoara
cel mai mare eveniment broken-beats in aer liber din Romania