Campania de educaţie privind drepturile copilului – la final

BUCURESTI - 9 iulie 2007

Comunicat tip General in Social

Peste 1500 spoturi TV şi peste 550 spoturi radio difuzate în patru luni (februarie-mai 2007), 910 panouri publicitare amplasate în 11 din principalele oraşe ale României, 18 emisiuni radio şi tv, au contribuit la vizibilitatea Campaniei în rândul a peste 40% din populaţie. Aproximativ 200 de sesiuni de formare pe drepturile copilului, pentru mai mult de 5000 profesionişti care lucrează direct cu copiii, un Raport al copiilor privind respectarea drepturilor copilului în România, constituie câteva dintre cele mai importante rezultate ale proiectului Phare 2003 - Campanie de Educaţie privind Drepturile Copilului, implementat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC).

Rezultatele au fost prezentate cu ocazia conferinţei de presă, găzduite astăzi de Centrul de Informare al Reprezentanţei Comisiei Europene.

Derulat în perioada decembrie 2005 - iunie 2007, proiectul a inclus două componente principale: componenta de formare adresată profesioniştilor care interacţionează cu copiii şi/sau părinţii în activitatea lor zilnică (lucrători sociali, cadre didactice, personal medical, judecători şi procurori, poliţişti şi preoţi) şi campania mass media „Şi tu poţi fi un părinte mai bun!, la care s-au adăugat o serie de evenimente speciale, cum sunt Iniţiativa Consiliul Copiilor SPUNE!, Concursul Naţional „Floare de colţ”, precum şi seminarii şi conferinţe, organizate în toată ţara.

Proiectul a inclus şi un set de activităţi în domeniul adopţiei, Oficiul Român pentru Adopţii fiind, pe lângă ANPDC, cel de-al doilea beneficiar al proiectului.

„Campania se adresează în special părinţilor, care trebuie să conştientizeze că ei sunt principalii responsabili pentru creşterea şi îngrijirea copiilor lor, iar toţi ceilalţi adulţi – profesionişti, comunităţi, autorităţi locale şi stat – au datoria de a sprijini părinţii în îndeplinirea acestei responsabilităţi”, a declarat cu acest prilej, doamna Mariela Neagu, Secretarul de stat al ANPDC.

Cu acelaşi prilej, domnul Donato Chiarini, şeful comisiei Europene în România, a declarat: „România este acum Stat Membru al Uniunii Europene si are un sistem de protecție a copilului total schimbat față de acum 10 ani. Suportul tehnic si financiar al Uniunii Europene a jucat un rol important în schimbările profunde care au avut loc. România are acum o politică clară în acest domeniu, precum şi capacitatea de a identifica şi remedia ea însăşi neajunsurile încă existente. Mai sunt lucruri de făcut pentru a asigura implementarea completă şi uniformă a reformei sistemului de protecţie a copilului în toate regiunile României, de la cele mai mari oraşe până la cele mai mici comunități, în aceeaşi măsură, pentru toți copiii aflați în dificultate.”

Despre ANPDC

Acesta a fost ultimul dintr-o serie de cinci proiecte, finanţate de Uniunea Europeană în România în domeniul protecţiei drepturilor copilului în perioada 1997-2007, perioadă de reformă a sistemului de protecţie a copilului din România.
Pentru informaţii suplimentare : Simona Pella, ANPDC, biroul de presă (tel. 310.07.90, e-mail: simona.pella@anpca.ro), sau Anca Curigut, birou proiect Phare (tel. 336.41.46/48, anca.curigut@ldk.ro)
simona.pella@anpca.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/anpdc/campania-de-educatie-privind-drepturile-copilului-la-final