30,000,000 Euro cifră de afaceri până în 2008

BUCURESTI - 6 iulie 2006

Comunicat tip General in IT&C

- IT&S anunţă datele financiare pe prima jumătate a anului 2006 şi
previziunile până în 2008.

Companie cu peste 10 ani vechime, ce activează în industria de IT&C ca importator şi distribuitor al unor mărci clasa A pe categoriile Copy & Print, Document Management & IT Solutions şi Imaging & Multimedia, IT&S anunţă datele financiare pe prima jumătate a lui 2006, obiectivele financiare pentru 2006-2008 precum şi politicile de marketing pentru cei aproximativ 3000 de distribuitori, politici implementate în vederea atingerii acestor obiective.
Printr-o politică de creştere accelerată IT&S urmăreşte să ajungă la o cifră de afaceri de 30,000,000 de Euro în 2008 de la 7,000,000 în 2005. În prima jumatate a anului 2006 IT&S a crescut cu 110% faţă de anul anterior, anunţând o cifră de afaceri de 13 milioane de euro pentru acest an. Creşterea IT&S este organică fără nici o susţinere de capital din afară.

Cu ocazia anunţării obiectivului pentru 2008, IT&S, lansează programul pentru distribuitori „manager-ul de cont – angajat al clientului” care presupune o serie de facilităţi acordate distribuitorilor cea mai importantă fiind consultanţa pe probleme de afaceri, angajaţii companiei lucrând efectiv pentru clienţi.
„Un account manager cunoaşte absolut totul despre afacerea clientului, îl consiliază în alegerea portofoliului de produse, în implementarea politicilor de marketing, publicitate sau vânzări.”, ne spune Carmen Cojocăraşu, Director de Vânzări al IT&S. Un account manager se ocupă în detaliu de 20 de distribuitori.

“Distribuitorii sunt susţinuţi şi pe partea de publicitate sau prin anumite politici de finanţare care le permit acestora să nu îşi investească banii proprii în marketing sau produse.”, continuă Carmen „ De exemplu, dacă un client are in vedere o promovare mai agresivă pe o anumită perioadă, acesta va primi suport în stabilirea produselor şi preţurilor promotionale şi în finanţarea stocului”.
“De asemenea”, spune Cojocăraşu, „clienţii noştrii beneficiază de cursuri pe partea tehnică şi pe partea comercială precum şi de evenimente organizate odată la 5 – 6 luni unde sunt ţinuţi la curent cu politica de marketing a companiei.”

Pentru a impulsiona obţinerea de rezultate IT&S a recurs la diverse metode de premiere lunare, trimestriale sau anuale. În luna aprilie anul curent, IT&S a premiat cel mai bun distribuitor al său pe 2005, compania Dante Int’l, ce deţine site-ul de comert electronic www.emag.ro, cu un autoturism Mini One în valoare de 16,000 Euro.

Raportându-se la piaţă cu această politică de creştere accelerată, IT&S enumeră anumite tendinţe ce vor caracteriza piaţa Românească de IT - hardware, software şi servicii conexe - în perioada dinainte de integrare şi imediat după.
Ca şi valoare aceasta se va îndrepta către 900 de milioane de euro, cu o pondere de aproximativ 50% pe partea de produse hardware.
Ratele de creştere vor fi diferite pe categorii de produse, în top fiind produsele ce vor oferi accesibilitate, multifuncţionalitate şi mobilitate, la capacităţi şi viteze de procesare din ce în ce mai mari. De exemplu creşterea poate varia de la 15 % pe partea de imprimante până la 100% la lap-top-uri şi foto-video.
De asemenea, vom asista la întărirea poziţiei brandurilor A la nivel global pe piata IT din România, deci acestea vor avea o poziţie mai bună faţă de brandurile B dar în acelaşi timp se va întari competiţia între ele.
-------------------------------------------------
Despre IT&S
IT&S este o companie cu peste 10 ani vechime, ce activează în industria de IT&C ca importator şi distribuitor al unor mărci clasa A pe urmatoarele categorii: Copy & Print, Document Management & IT Solutions şi Imaging & Multimedia.
Brandurile distribuite până în prezent de IT&S sunt următoarele: Canon, Nec, Yamaha, Dell şi Fujitsu – Siemens.
IT&S este o companie 100% cu capital românesc.

Despre Anteea Consulting

Contact: Roxana Pavel
Email:roxana.pavel@anteea.ro
Gsm: 0722.222.021