PRODUSE TRADITONALE -oportunitati pentru dezvoltare economica regionala si transfrontaliera

Iasi - 27 aprilie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Asociatia Oamenilor de Afaceri Iasi 2003, Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana (FEDEI)- Iasi in parteneriat cu Centrul Regional de Dezvoltare Durabila Ungheni si Asociatia UNCALNIS Ungheni (Republica Moldova) au lansat proiectul PRODUSE TRADITONALE- oportunitati pentru dezvoltare economica regionala si transfrontaliera.

Asociatia Oamenilor de Afaceri Iasi 2003, Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana (FEDEI)- Iasi in parteneriat cu Centrul Regional de Dezvoltare Durabila Ungheni si Asociatia UNCALNIS Ungheni (Republica Moldova) au lansat proiectul PRODUSE TRADITONALE- oportunitati pentru dezvoltare economica regionala si transfrontaliera. Proiectul se desfasoara in cadrul programului: Suport regiunii de frontiera Ungheni (Republica Moldova)- Iasi (Romania), finantat de catre Biroul de Cooperare Tehnica al Germaniei.
Scopul proiectul consta in constientizarea de catre factorii de decizie din randul autoritatii publice locale, IMM-urilor si societatii civile a valorii economice a produselor traditionale din regiunea transfrontaliera Iasi- Ungheni ca oportunitati de dezvoltare regionala prin informare, instruire si crearea unui cadru de promovare adecvat
In data de 26 aprilie 2007 s-a desfasurat la Ungheni un workshop la care au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale, reprezentanti ai ONG-urilor de sustinere a dezvoltarii locale, reprezentanti ai IMM-urilor si ai micilor producatori din Iasi si Ungheni. Workshopul a urmarit transmiterea cunostintelor referitoare la conceptul de produs traditional si importanta acestuia in dezvoltarea economica durabila. Efectuarea unei analize SWOT a permis analizarea situatiei actuale a valorii economice a produselor traditionale in regiunea transfrontaliera si identificarea unor strategii de valorificare a acestora.
Concluziile acestui workshop vor constitui baza pentru desfasurarea a doua workshopuri viitoare care vor analiza separat produsele tarditionale alimentare si produsele tarditionale nealimentare. La finalul proiectului va fi editat un manual de bune practici pentru valorificarea produselor traditionale, avand in vedere importanta acestora in dezvoltarea economica a regiunii transfrontaliere.
Pe durata implementarii proiectului Asociatia Oamenilor de Afaceri si Fundatia FEDEI- Iasi va stau la dispozitie pentru oferirea de informatii legate de produsele traditionale la numerele de telefon 0232 232 132 sau 0232 250104, persoana de contact: Ciobanu Constantin.

Despre AOA Iasi 2003

AOA Iasi 2003 este o organizatie ne-guvernamentala non-profit si fara caracter politic al carei venit este destinat in totalitate prestarii de activitati si servicii in folosul agentilor economici ce isi desfasoara activitatea in judetul Iasi.
Ciobanu Constantin 0232 232 132
contact@aoai.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/aoa-iasi-20031/produse-traditonale-oportunitati-pentru-dezvoltare-economica-regionala-si-transfrontaliera