ACŢIUNE CONTRA RECESIUNE!- partea a II-a

BUCURESTI - 2 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Constructii

Dorim să înlăturăm „asimetria informaţională” aşa cum a fost definită în recentul raport al Consiliului Concurenţei şi să prezentăm în cadrul Conferinţei Naţională cu tema :„Produse şi sisteme de construcţii pentru realizarea locuinţelor economice”, ceea ce se fabrică şi poate fi disponibil în acest moment pe piaţa românească de profil, ca o viziune constructivă pentru deblocarea în următoarea perioadă a acestui important domeniu.

Blocajul pieţei imobiliare, parte importantă a pieţei construcţiilor (35%), existent în condiţiile comprimării brutale din acest an, relevă neconcordanţa reală a legii cererii şi ofertei într-un domeniu.
Existenţa unei discordanţe între ofertă şi puterea de cumpărare, coroborată cu contextul generalizat de criză internă ne fac să asistăm la o scădere impresionantă a cererii de materiale pentru construcţii în anul 2009 .
„De aceea aşteptăm ca revenirea la creşere economică să se bazeze mai mult, de acestă dată, pe principiile dezvoltării durabile şi pe produsele şi serviciile inovative ce decurg din acest concept de dezvoltare”, ne-a declarat dl. Claudiu Georgescu, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din Romania.
Partenerii noştri în această acţiune sunt : Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Asociaţia Româna a Agenţiilor Imobiliare şi Patronatul Societăţilor din Construcţii, evenimentul urmân să aibă loc în data de 5-6 Noiembrie 2009 la World Trade Center Bucureşti.
Manifestarea va fi focalizată pe următoarele teme:conceptul de locuinţă economică în lumina cerinţelor europene ce vor trebui implementate după modificarea directivelor europene privind eficienţa energetică a clădirilor şi a celei privind produsele pentru construcţii; posibilităţi de realizare a unor locuinţe/ansambluri de locuinţe în concordanţă cu posibilităţile financiare ale românilor.
Conferinţa se va adresa în principal mediului de afaceri din domeniul construcţiilor, autorităţilor publice centrale şi locale şi mediului financiar sub deviza: „Preţul de vânzare al unei locuinţe noi, pentru relansarea pieţei, poate fi de 400 Euro/mp ?”
Ţinând cont de succesul înregistrat de Conferinta Naţională –“Produse şi sisteme pentru reabilitarea termică„ organizată în luna februarie a.c, APMCR invită, pe această cale, pe toţi cei interesaţi să participe, pentru a se putea găsi soluţii optime de deblocare a sectorului construcţiilor imobiliare.

Despre APMCR

*****APMCR este o asociaţie profesionalǎ constituitǎ în 1997, membrǎ a Consiliului European al Producǎtorilor de Materiale pentru Construcţii (CEPMC), ce reprezintǎ interesele comune ale membrilor sǎi, principalii producǎtori de materiale pentru construcţii, în faţa autoritǎţilor publice, în raporturile cu instituţiile publice şi profesionale din ţarǎ şi din strǎinǎtate.
La nivelul anului 2008 cifra de afaceri a membrilor APMCR a fost de 600 milioane euro, ceea ce constituie un indicator relevant despre forţa organizaţiei.
Mai multe detalii despre activitǎţile APMCR gǎsiţi accesând site-ul www.apmcr.org.

Miu Cristina-office@apmcr.org sau apmcr.org@gmail.com.
office@apmcr.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/apmcr/actiune-contra-recesiune-partea-a-ii-a