PITESTI - CEL MAI PERFORMANT COMPUTER TOMOGRAF VOLUMETRIC DENTAR (Cone Beam Computer Tomograph)

Pitesti - 18 mai 2010

Comunicat tip General in Sanatate

PITESTI, 17 Mai 2010 - Cel mai performant computer tomograf volumetric cu raza conica (CBCT) specializat, din sud-vestul Romaniei, este functional in cadrul Clinicii RADIOLOGIA 1 din Pitesti, ca urmarea unei investitii de 100.000 Euro. Echipamentul este singurul de acest fel din 12 judete situate in sud-vestul Romaniei si se adreseaza medicilor stomatologi/ dentisti si pacientilor lor din: Dambovita, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Arges, Olt, Dolj, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras Severin si Hunedoara.

PITESTI - CEL MAI PERFORMANT COMPUTER TOMOGRAF  VOLUMETRIC DENTAR (Cone Beam Computer Tomograph)

Computer tomograful MORITA 3D este varf de gama la nivel mondial si este specializat in efectuarea de computer tomografii si reconstructii tridimensionale (3D) pentru extremitati si in special zona capului si mai ales dantura, sinusurile fetei, urechea interna, articulatia temporo-mandibulara, oasele capului si eventual coloana cervicala, in functie de recomandarea medicului.

Comparativ cu un computer tomograf clasic, noul computer tomograf volumetric cu raza conica (Cone Beam Computer Tomograph) ofera o singuranta excelenta pacientului, deoarece doza de radiatie necesara investigatiei este cu 80% mai redusa comparativ cu tomografia clasica si prin urmare permite accesul copiilor la acest tip de investigatie.

Acest echipament permite diagnosticarea unor afectiuni care nu se pot observa cu ajutorul computerului tomograf clasic deoarece nivelul de detaliu este de aproape 3 ori mai bun (125 microni fata de 300 microni la tomografia clasica) si are un pret al investigatiei de pana la 3 ori mai mic comparativ cu tomografia clasica (160 lei fata de 450 lei la tomografia clasica), ceea ce face serviciul mult mai accesibil.

Rezultatul computer tomografiei se elibereaza pe loc, fie in format digital pe compact disk (CD), fie printat pe film sau fie trimis prin internet catre medicul curant, oriunde ar fi acesta in Romania sau in Europa.

Computer tomograful specializat reprezinta viitorul in medicina si in special in cea dentara, deoarece ofera medicului posibilitatea vizualizarii unor detalii esentiale, necesare diagnosticului si tratamentului eficient si specific al tuturor afectiunilor de care sufera pacientul.

Computer tomograful care functioneaza in Pitesti la Clinica RADIOLOGIA 1 efectueaza o multitudine de investigatii:
- tomografie computerizata volumetrica normala (40 x 40 mm) si tomografie computerizata volumetrica extinsa (40 x 80 mm), cu aplicabilitate in implantologie, endodontie, paradontologie, examinare articulatie temporo-mandibulara (ATM), dinti inclusi, anomalii dento-maxilare, patologie osoasa, evaluare sinus si altele;
- radiografii extraorale digitale de tip panoramic standard, panoramic ortogonal, panoramic pediatric, toate cu articulatia temporo-mandibulara inchisa (intercuspidare maxima) si/ sau deschisa;
- radiografie/ tomografie computerizata tridimensionala articulatie temporo-mandibulara (ATM in 2 pozitii),
- radiografie/ tomografie computerizata tridimensionala sinus maxilar;
- radiografii intraorale digitale; status dentar complet; bite-wing;
- sialografie parotidiana, submandibulara dreapta sau stanga, etc.

Rezulatatele investigatiilor pot fi eliberate:
- in format electronic (CD cu un program preinstalat de vizualizare si efectuare masuratori precise 1:1);
- in format printat pe film medical special inclusiv toate planurile de sectiune la distanta de 125 micrometri;
- raport pe CD pentru simulare implant;
- fisier DICOM file sau
- alte solicitari speciale.

Despre AS. F. TRANDAFIRESCU SRL

Clinica RADIOLOGIA 1 ofera un pachet complet de servicii de radiologie si imagistica pentru adulti si copii:
- radiografie dentara intraorala (pe film si digital)
- radiografie dentara extraorala panoramica (pe film si digital) standard, proiectie ortogonala si pediatrica
- radiografie dentara extraorala cefalometrica (cefalometrie)
- status dentar complet superior (maxilar) si inferior (mandibular)
- radiografie interproximala bitewing
- radiografie ocluzala superioara sau inferioara (film muscat)
- radiografie sinus maxilar
- radiografie articulatie temporo-mandibulara (ATM) vedere laterala cu articulatia inchisa si deschisa
- radiografie articulatie temporo-mandibulara (ATM) vedere laterala si postero-anterioara
- tomografie liniara (3 sectiuni longitudinale si 3 sectiuni transversale)
- radiografie sinusuri anterioare ale fetei
- radiografii schelet osos (orice zona)
- radiografie mastoida bilaterala
- radiografie glanda salivara (parotidiana, submandibulara)
- mandibula defilata
- craniu fata si profil
- tomografie computerizata volumetrica (3D-CBCT) dentara normala si extinsa
- tomografie computerizata volumetrica (3D-CBCT)pentru maxilar, mandibula, ureche interna, etc.
- ecografie
- radiologie generala

Clinica RADIOLOGIA 1 adresa: B-dul Republicii nr. 35, Pitesti, jud. Arges;
Tel: 0248 216 116, fax: 0348 439 453;
Persoana contact: Dr. Marius Trandafirescu - Director
www.rx1.ro

office_lafemme@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/as-f-trandafirescu-srl/pitesti-cel-mai-performant-computer-tomograf-volumetric-dentar-cone-beam-computer-tomograph