Vineri 4 decembrie 2009 - Inchiderea Anului International al Astronomiei (AIA2009)

BUCURESTI - 1 decembrie 2009

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

“Reîntoarcerea din Spaţiu”, simpozion de astronomie cu lauri

Vineri 4 decembrie 2009, de la ora 09.30, Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” din București organizează simpozionul intitulat “Reîntoarcerea din Spaţiu”.

Cu această ocazie se vor premia loturile olimpice de astronomie şi câştigătorii concursului internaţional de eseuri Cassini.

Simpozionul cuprinde și o serie de conferințe unicat, printre care cea a astronomului francez de origine română Dr. Zadig Mouradian, director de programe la Observatorul Astronomic din Paris, a Dr. Magda Stavinschi, coordonatorul pentru România al Anului Internațional al Astronomiei 2009, și a Prof. Dr. Mircea Rusu de la Facultatea de Fizică din Bucureşti.

Manifestarea face parte din seria de activităţi dedicată încheierii oficiale a Anului Internaţional al Astronomiei (AIA2009) în România.

Simpozionul este organizat de Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” din București, Comisia Naţională UNESCO pentru România, Institutul Astronomic al Academiei Române, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Primăria Sectorului 1 - București.

Va reamintim ca saptamana viitoare vor avea loc doua conferinte publice tinute la Institutul Francez din Bucuresti, sala Elvira Popescu, în zilele de 8 si 9 decembrie la ora 18.00: Zadig Mouradian: “Le couple Terre-Soleil”, Hubert Reeves: “Des étoiles et des hommes”, ultima urmata si de autografele autorului pe cartea “Pamântul e bolnav”.

In data de 11 decembrie 2009, la Biblioteca “Astra” din Sibiu se vor prezenta realizarile sibiene pe parcursul AIA2009.

AIA2009 se va încheia cu ocazia zilei minoritatilor la Bucuresti, pe 16 decembrie (18 decembrie - Ziua Minoritatilor din România), cu “Planeta Dulce. Astronomie - Gastronomie”, actiune ce a debutat la Sibiu, în decembrie 2008, unde a avut loc si deschiderea oficiala a AIA2009 (5-6 februarie 2009) si se va încheia la Bucuresti, odata cu închiderea 2009.

- Detalii despre concursul Cassini in “Ziarul Științelor”, la adresa http://www.ziarulstiintelor.eu/stiri/2009-10/cassini-astronom.aspx

Dr. Magda Stavinschi,
Coordonatorul pentru România al Anului Internațional al Astronomiei 2009

Despre Asociatia “Astronomia XXI”

Dr. Magda Stavinschi
Single Point of Contact for Romania, International Year of Astronomy 2009
Retired President of the International Commission for Astronomy Education
President of the Association “Astronomia XXI”
magda_stavinschi@yahoo.fr
- Persoană de contact: Dr. Magda Stavinschi, 0722 736 864
- Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă” din București: Bd. Ficusului, nr. 44, sector 1
magda_stavinschi@yahoo.fr