Trupa Sarmalele Reci adopta proiectul de voluntariat CharityGift.ro

BUCURESTI - 6 octombrie 2009

Comunicat tip General in ONG

Trupa Sarmalele Reci se alatura sustinatorilor proiectului CharityGift.ro, primul magazin online in care toate produsele contin o donatie, fara adaosuri de pret. Incepand cu luna septembrie, Zoltán András, Emil Viciu, Lászlo Micea Horváth, Dan Georgescu si Gabriel Drăgan au “adoptat” magazinul on-line unde faci nu doar cumparaturi, ci si gesturi frumoase pentru cei cu diferite nevoi.

Trupa Sarmalele Reci adopta proiectul de voluntariat CharityGift.ro

La initiativa vocalistului sau, Zoltán András, formatia a hotarat sa sustina proiectul derulat de peste 20 de voluntari din toata tara. Acest tip de parteneriat a inceput sa prinda radacini si in Romania, unde din ce in ce mai multe formatii se alatura unei cauze sau unei fundatii, pentru a o promova, in concerte si aparitii publice – un model numit “Adopta un ONG”, initiat de Gala Societatii Civile.

“Cand am aflat despre CharityGift.ro, primul lucru pe care l-am remarcat este ca putem ajuta nu doar o fundatie sau o cauza, ci peste 30 de organizatii non-profit. Trupa Sarmalele Reci s-a mai implicat in actiuni de ecologie, iar acum ni s-a oferit prilejul de a da o mana de ajutor in promovarea unui proiect special, care are printre cauze nu doar mediul, ci si minoritatile, sanatatea, protectia animalelor sau cultura. Suntem incantati de colaborare si de ideea campaniei ‘Adopta un ONG’”, spune Zoltán András, membru al trupei Sarmalele Reci.

“CharityGift.ro are nevoie cat mai multi sustinatori. Pe de o parte pentru ca a dona un procent din valoarea produsului, este ceva nou pentru Romania, si pe de alta parte pentru ca se desfasoara online, un mediul privit cu mult scepticism cand vrei sa faci acte caritabile. Si atunci, e firesc sa apara intrebari de genul: ‘cine e in spatele proiectului?’, ‘ce comision trebuie sa platesc pentru fiecare produs?’, ‘ce se intampla cu banii?’. Raspunsurile le poti afla doar daca accesezi www.charitygift.ro. Sarmalele Reci este o cunoscuta pentru implicarile sale in proiecte sociale - ne bucuram pentru sustinerea si increderea pe care ni le acorda. Ideea campaniei ‘Adopta un ONG!’ este de un real ajutor pentru toate ONG-urile care au ceva important de transmis si nu dispun de mijloacele financiare necesare.” spune Nicoleta Talpes, initiatorul proiectului CharityGift.ro.

Despre Asociatia Charity Gift

Despre CharityGift.ro: este un proiect de voluntariat 100%, dedicat responsabilizarii individuale si sociale, care functioneaza ca un magazin online, o platforma pentru expunerea de produse din partea furnizorilor care astfel se angajeaza sa directioneze, partial sau in totalitate, contravaloarea acelor produse unor cauze sociale pe care aleg sa le sustina. Astfel, CharityGift.ro este menit sa ofere ajutorul financiar atat de necesar cauzelor umanitare si in acelasi timp sa acorde tuturor oamenilor posibilitatea de a-si exprima bunatatea mereu, nu doar in situatii extreme sau in preajma Sarbatorilor.
Proiectul este sustinut pro bono de Andreea Marin Banica, cunoscuta pentru implicarea sa extrem de activa in campaniile umanitare din ultimii 15 ani, Rogalski Grigoriu Public Relations - care ne ofera consultanta PR- si de Balms&Asociatii - care ofera servicii de consultanta juridica -, Graffino si Hanson Online Brand Communication, care ofera servicii de webdesign si X3 Studios prin Proiect 1000, care ofera servicii de design pentru materialele de promovare.

Despre trupa Sarmalele Reci
In cei peste 14 ani de cariera muzicala, formatia Sarmalele Reci s-a impus nu numai ca una dintre cele mai constante prezente pe scena muzicala romaneasca, ci si ca un proiect artistic de calitate, bazat pe creativitate, inovatie, energie si tonus al vietii. Sarmalele Reci este un succes confirmat de: cele 7 albume scoase pe piata, de miile de concerte din tara in aer liber, sali de spectacole sau sali de sport, cluburi si localuri, dar si de numeroase concerte in strainatate, de marea varietate de aparitii radio si TV; de la binecunoscutele videoclipuri difuzate de posturile TV muzicale si pana la invitatii in cele mai vizionate emisiuni TV.

Tea Vasilescu
Coordonator Proiect

e-mail: tea.vasilescu@charitygift.ro
www.charitygift.ro