Gunoiul din strada - Ce arunca romanii... unde nu trebuie?!....

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Asociatia CNDDS

Gunoiul din strada - Ce arunca romanii... unde nu trebuie?!....

Asociaţia „Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Durabilă a Societăţii” lansează proiectul „Gunoiul din stradă”, proiect care vizează determinarea cantităţilor de deşeuri în funcţie de tipul acestora (hârtie, carton, mucuri de ţigarete, diferite ambalaje, sticle, plastic, etc.) şi de locaţii: parcuri, zone rezidenţiale, zone comerciale dar si zone de interes turistic.

Astfel, CNNDS realizează pentru prima dată în România un studiu care în alte ţări din Europa şi din lume reprezintă un instrument important al administraţiilor locale şi al autorităţilor de mediu în efortul de educare a populaţiei şi de dezvoltare a infrastructurii de salubritate.

Acest proiect se va desfaşura iniţial la nivelul unui judeţ, luând în calcul municipiul reşedinţă de judet, oraşe mai mici, comune şi zone de agrement.

„In general, ca urmare a lipsei de amenajări şi a exploatării deficitare, depozitele de deşeuri, în special cele din mediul rural, plasate pe marginea apelor, se numără printre obiectivele recunoscute ca generatoare de impact şi risc pentru mediu şi sănătatea publică” a declarat Ionuţ Georgescu, preşedintele CNDDS.

Echipe de voluntari vor colecta, sorta, cântări şi eticheta fiecare deşeu din locurile alese. Această activitate va avea loc simultan pe intreaga suprafaţă a judeţului respectiv.

„Sperăm ca datele obţinute în urma acestui proiect să constituie baza unui set de măsuri în vederea îmbunătăţirii şi extinderii infrastructurii de salubritate mai ales în zonele rurale şi în cele turistice. Colectând gunoaiele în mod corect, protejăm mediul atât prin menţinerea lui curat dar şi prin posibilitatea reciclării materialelor respective” a incheiat Ionuţ Georgescu.

Proiectul „Gunoiul din stradă” este realizat cu susţinerea Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – ROMALIMENTA.

Pentru a asigura succesul acestui proiect, Asociaţia „Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Durabilă a Societăţii” doreşte să aibă alături parteneri care impărtăşesc aceleaşi scopuri şi valori. In acest sens, vă adresăm invitaţia de a coopera cu noi pe durata acestui proiect, precum şi în cadrul proiectelor noastre viitoare. Pentru mai multe detalii privitoare la acest proiect, puteţi accesa www.cndds.ro sau trimiteţi un e-mail pe adresa office@cndds.ro.

Iuliana Decu

Tel. : +40.21.310.45.26/ 27
Fax : +40.21.310.45.28
Mobil : +40.733.683.086
Web: www.cndds.ro
E-mail: iuliana.decu@cndds.ro

Despre ASOCIATIA CNDSS

Centrul National pentru Dezvoltarea Durabila a Societatii, organizeaza conferintele regionale despre DEEE, pana acum au avut loc in Timisoara, Craiova, Bucuresti, Brasov, Iasi urmeaza in Ploiesti, Cluj si Constanta. Aceasta este o campanie de constientizare a pericolelor declansate de lipsa colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice, chiar la nivelul autoritatilor abilitate de a lua masuri in domeniu. La eveniment au fost prezente personalitati cu expertiza in domeniul de interes abordat, din cadrul Agentiilor de Protectia Mediului, atat de pe plan regional, cat si local, din cadrul primariilor, consiliilor judetene, inspectoratului judetean de politie, dar si reprezentanti ai firmelor de salubrizare, colectare a deseurilor. Evenimentul a reprezentat un prilej important pentru dezbateri, institutiile publice au avut posibilitatea de a-si prezenta problemele cu care se confrunta sub aspectul implementarii legislatiei privind DEEE-urile, iar organizatiile colective au oferit raspunsuri, sfaturi, sugestii si au reusit sa stabileasca punti de legatura constructive cu reprezentanti ai institutiilor statului.

Participare: Intrare libera