Un altfel de timp liber

Timisoara - 27 octombrie 2008

Comunicat tip General in Social

Asociatia Millennium Center desfasoara in perioada iunie – octombrie 2008 proiectul ,,Altfel de timp liber” in cele mai mari 10 orase din Romania, cu sprijinul Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor. Obiectivul general al acestui proiect este sa promoveze alternative constructive si sanatoase de petrecere a timpului liber pentru tinerii din Romania in general, si pentru tinerii din primele 10 orase din România, in special, dupa cum urmeaza Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Craiova, Galati, Brasov, Ploiesti si Braila.

In momentul de fata, in general, tinerii care doresc sa isi petreacă timpul liber altfel decat iesind intr-un bar, nu intotdeauna au informatia la dispozitia lor, fie ca vorbim de activitati fizice, sportive, spirituale, artistice, intelectuale sau voluntariat. Astfel este destul de dificil sa afle informatii si alternative concrete, iar misiunea acestui proiect este tocmai aceea de a suplini deficitul de informatie existent prin crearea unui director web (www.cepotface.ro ) cu rol de baza de date, avand ca tematica alternative concrete de petrecere a timpului liber in mod constructiv.
Un prim pas a fost realizat, proiectul fiind implementat mai intai in Arad unde s-a dovedit un real succes: mai mult de 110 alternative de petrecere a timpului liber si peste 70 de structuri si organizatii diferite din judetul Arad au fost introduse. La mai putin de noua luni, proiectul s-a dezvoltat atat in plan orizontal ca numar de orase, cat si in plan vertical ca numar de activitati. Atfel, prin munca tinerilor voluntari locali si a Asociatiei Millennium Center s-au adunat in acest moment peste 850 de activitati din 11 orase, reprezentand 250 de organizatii, structuri furnizoare.
Aceste proiect a fost coordonat de catre o echipa formata din Sorin Victor Roman - manager de proiect, Adrian Popa si Delia Roman - asistenti coordonator proiect si multiplicatorii din cele 10 orase: Irina Iliescu(Bucuresti), Iulia Dudas(Cluj-Napoca), Anca Hanu, Alexandra Vasile(Constanta), Vali Bucur (Braila), Claudia Rita (Timisoara), Diana Beleiu, Sofia Dihoiu (Brasov), Stefana Dragan (Galati), Noria Dura (Iasi), Hortensia Bogdan (Ploiesti) si Felix Godeanu (Craiova).
Proiectul are si o latura sociala intrucat prevede testarea gratuita a activitatilor introduse pe site de catre voluntari locali. In aceasta etapa se vor recruta 20 de tineri cu oportunitati reduse, tineri ce vor fi incurajati si asistati in testarea unor oportunitati de petrecere a timpului liber dintre cele promovate pe portal.
Portalul acopera activitati dintre cele mai diverse, de la posiblitati de realizare stagii de voluntariat in organizatii neguvernamentale, la arte plastice, sculptura, pictura, muzica, spectacole, festivaluri, arta decorativa, arta vestimentara, cultura, hobby, jurnalistica, muzee si galerii pana la alpinism, arte martiale, culturism, tenis, box, baschet, auto – moto, dans, sporturi acvatice, gimnastica, karting precum si alte sporturi, oportunitati de petrecere a timpului liber.
Site-ul furnizeaza informatii cu privire la descrierea activitatilor si organizatiilor, adresa structurii, organizatiei furnizoare, vârsta minima si vârsta maxima a potentialilor participanti doritori de activitatea respectiva, taxă lunară, acolo unde ea exista, datele de contact (telefon, email, site WEB), programul precum si posibilele comentarii sau cronici.
Proiectul a fost sustinut de catre Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, programul Tineret in Actiune, Primaria Arad, Consiliul Judetean Arad si Directia Judeteana pentru Tineret Arad.

Acest proiect doreste sa ofere o alternativa de petrecere a timpului liber, prin activitati fizice, spirituale, artistice, intelectuale si de voluntariat. Pentru petrecerea timpului liber prin chefuri, petreceri, cluburi, film, deja exista materiale care ofera un ghid complet in acest sens. Totusi, pentru cel interesat si de altfel de activitati, este destul de dificil sa afle informatii concrete, alternative. Începând din această perioadă, siteul www.cepotface.ro oferă informaţii detaliate cu privire la alternativele de petrecere a timpului liber de către tineri -- Sorin Victor Roman, coordonator proiect, Asociatia Millennium Center, Arad.

Despre ASOCIATIA CRESTINA FOR HELP

Asociatia Crestina For Help din Timisoara este o organizatie nonguvernamentala, nonprofit ce are ca scop prevenirea, limitarea, inlaturarea efectelor acelor situatii care pot genera marginalizarea, excluderea sociala a persoanelor care datorita unor motive de natura economica, fizica, psihica sau sociala, nu au posibilitatea sa isi asigure nevoile sociale si sa isi dezvolte propriile capacitati si competente pentru integrarea sociala.
Sorin Victor Roman
0722 977 04, sorinvroman@gmail.com

shaute2000@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-crestina-for-help/un-altfel-de-timp-liber