Sera de cultura vie

Locul desfasurarii: Make a Point

Organizator: Asociatia Culturala Make a Point

De Noaptea Albă a Galeriilor, la Make a Point, vizitatorilor li se propune să regăsească natura în cel mai neaşteptat loc, o hală a Postăvăriei Române. Aici sunt adunate, pentru o seară şi o dimineaţă, o colecţie de informaţii şi posibilităţi de a experimenta conexiunea cu natura.

De la ora 19.00, începe atelierul de hrană vie, unde se pregătesc şi se gustă  preparate vegetariene crude, iar la biblioteca instalată pe gazon se pot afla, din cărţi şi articole, mai multe despre alimentaţia vie, cele mai benefice plante şi reţete simple. Despre ponturi alimentare de preţ, cum să îţi creşti singur mâncarea, grădinărit şi permacultură, comunităţi eco, vorbesc şi oamenii din „biblioteca vie”, care la un pahar de ceai împărtăşesc bucuroşi cunoştinţele lor.

La ora 21.00 sunt aşteptate prezentările invitaţilor, care vor aborda teme de la relaţia cu hrana şi cum se mai alege aceasta acum, alternativele pe care le oferă oraşul şi ce te învaţă viaţa într-o cominitate eco, la legislaţia legată de plante din România.

Miezul nopţii aduce în Sera de cultură vie o proiecţie cu fragmente din filme documentare şi seminarii despre alimentaţie, sănătate şi sistem, prezentându-i pe unii dintre cei mai cunoscuţi activişti pentru o viaţă în armonie cu natura.

Până la 4 dimineaţa, mesajul se descoperă în instalaţia artistică realizată special pentru eveniment, se observă în plantele ce cresc pe metrul pătrat de grădină sau se gustă din seminţele hidratate, germeni şi vlăstari. Muzica însoţeşte în călătoria prin Sera de cultură vie, unde rămân de descoperit şi alte surprize înverzite.

Intrarea liberă.

Confirmare pana la data: 10 iunie 2011

Participare: Intrare libera

Taguri: muzica filmmake a point