FILOSOPHIA - Curs de filosofie comparată

Locul desfasurarii: Sediul Noua Acropola Bucurest

Organizator: Noua Acropola

De 20 de ani în România, Noua Acropolă organizează cursuri de filosofie în manieră clasică. Prezintă o filosofie practică, folositoare vieţii, care armonizează oamenii între ei şi cu lumea înconjurătoare, pentru ca fiecare să accepte ceea ce este şi să lupte pentru ceea ce doreşte să devină.

Astfel este şi viziunea clasică despre filosofie: o cale de acţiune, şi nu doar de gândire speculativă. Filosofia, ca mod de viaţă, este practică şi presupune potenţarea valorilor interioare pe care le avem cu toţii.

Astfel dobândim o mai mare siguranţă în noi înşine, o mai mare încredere în ceilalţi şi, mai presus de toate, o putere inepuizabilă pentru rezolvarea dificultăţilor vieţii cu o stare bună de spirit şi inteligenţa trează.

Înţelegem filosofia drept un motor de schimbare, pentru ca omul să poată găsi puţină armonie în interiorul propriu şi să o poată proiecta în societatea care îl înconjoară.

Cursul abordează cele mai importante sisteme de gândire din Orient şi din Occident, împreună cu propunerile lor practice, urmărind ca fiinţa umană să-şi canalizeze într-un mod eficient propriul potenţial. Pune în aplicare valorile umane esenţiale şi calităţile atemporale care au constituit temelia tuturor civilizaţiilor.

Cursul se deschide JOI, 09 IUNIE, ora 18:30, în sediul din Str. Ştefan Mihăileanu nr. 30A.

Durează 12 săptămâni şi costă 150 de lei (100 pentru elevi şi studenţi), cu plata în două tranşe.

Prezintă: Lavinia Constantin

Temele cursului:

ETICA ATEMPORALĂ.     De ce avem nevoie de filosofie? Ce sunt valorile durabile? BHAGAVAD-GITA     Calea eroului şi acţiunea altruistă. GLASUL LINIŞTII     Interpretarea unui text tibetan. Evoluţie şi căile cunoaşterii. SIDDHARTA GAUTAMA BUDDHA     Calea de mijloc şi cum putem învăţa din suferinţă. CONFUCIUS     Omul nobil şi asumarea responsabilităţii.

VIAŢA MORALĂ ÎN EGIPTUL ANTIC     Norme etice pentru o societate civilizată şi fericită. PLATON     Justiţie şi libertate. Cheile armoniei individuale şi sociale. ARISTOTEL     Construirea scării valorilor şi cucerirea fericirii. STOICISMUL ÎN ROMA     Cetăţeanul lumii: liberul arbitru şi slujirea celorlalţi. IMMANUEL KANT     Datoria şi voinţa bună. PLOTIN     Despre suflet şi viaţă lăuntrică. Cele trei etape ale dezvoltării personalităţii. FILOSOFIA ISTORIEI     Timpul cosmic şi istoria umană: limite şi oportunităţi.

Despre ASOCIAŢIA CULTURALA NOUA ACROPOLĂ

Asociaţia Culturală „Noua Acropolă” este o organizaţie neguvernamentală ce promovează de peste 20 de ani filosofia, cultura şi voluntariatul. Printre acţiunile organizate, se numără: susţinerea de cursuri şi conferinţe publice pe teme de filosofie, psihologie, istorie, artă, culturi şi civilizaţii vechi, prezentarea de expoziţii, atelier de artă plastică, specializat în reproduceri arheologice, editare de cărţi şi reviste, acţiuni de voluntariat ecologic şi socio-umanitar.

Mulţumim partenerilor noştri!

· Bellini Mobila