Arta e pentru toti

Locul desfasurarii: Casa Tineretului Timisoara

Organizator: Asociatia Culturala \"Compania D\'Arte\"

Compania D’Arte, in parteneriat cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Timisoara, organizeaza un curs gratuit de actorie pentru liceeni (clasele IX – XI) cu situatie financiara precara, in perioada 18 martie – 21 iunie 2009, in cadrul proiectului “Arta e pentru toti” – proiect cultural-educativ adresat elevilor de liceu cu situatie materiala precara.

Cursurile se desfasoara in fiecare miercuri si sambata in aceasta perioada, intre orele 16:00 – 18:00, la Casa Tineretului Timisoara.

Cursul se adreseaza atat elevilor interesati de actorie, cat si celor preocupati de dezvoltare personala, autocunoastere si cunoasterea celorlalti, comunicare, experiment, eliberarea de inhibitii, libertatea de gandire si miscare, dictie.

Proiectul ”Arta e pentru toti” are drept scop educatia culturala/ teatrala a elevilor – viitorii producatori si consumatori de arte ale spectacolului. Obiectivele proiectului pentru realizarea acestui scop sunt: facilitarea accesului la cursuri de teatru a elevilor de liceu, din Timisoara, fara mijloace financiare care sa le permita frecventarea unor cursuri de teatru; dezvoltarea personala a liceenilor participanti prin intermediul cursurilor de teatru; informarea si educarea elevilor din scolile timisorene asupra importantei artei/ teatrului in formarea lor umana si profesionala. Aceste obiective se vor realiza prin participarea la cursuri de teatru a unui numar de 14 de elevi fara mijloace financiare, din diferite scoli ale orasului Timisoara, in perioada 15.03.2009 – 20.06.2009 si realizarea unui spectacol final de prezentare a activitatii lor in cadrul cursurilor in data de 21.06.2009.

Un spatiu fara cultura este un spatiu mort, fara identitate, neatractiv. Valoarea unui spatiu este data de oamenii care il locuiesc. Cultura este creata de individualitati, iar consolidarea unui centru cultural urban se realizeaza prin sustinerea si promovarea talentelor generate in cadrul acelui spatiu. Talentele trebuie descoperite si indrumate inca din perioada de formare, adica din scoala.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri puteti accesa urmatoarele date de contact:

Mariana Luca
Manager de proiect
Tel.: 07.23.29.74.56 // 07.66.41.39.37
Email: companiadarte@gmail.com
companiadarte@yahoo.com
Website: www.companiadearte.com
Blog: http://companiadarte.wordpress.com/

Tel.: 07.23.29.74.56 // 07.66.41.39.37
Email: companiadarte@gmail.com
companiadarte@yahoo.com
Website: www.companiadearte.com
Blog: http://companiadarte.wordpress.com/

Despre ASOCIATIA CULTURALA

Compania D\\\\\\\\\\\\\\\'Arte are drept obiective promovarea artistilor si culturii, dezvoltarea relatiilor interculturale nationale si internationale, dezvoltarea cadrului social-cultural pe baza unui management cultural activ, integrarea categoriilor sociale defavorizate prin intermediul artei.
Activitati preconizate : Organizare de specatacole , concerte, expozitii, colocvii, work-shopuri, dezbateri, concursuri, conferinte, simpozioane, lansari de carte si de materiale muzicale, festivaluri, mese rotunde, cursuri de initiere si/sau specializare in diferite domenii.Initierea de proiecte culturale, sociale si educative.Desfasurarea unui program propriu de aparitii editoriale pe suport clasic si digital.Colaborarea cu asociatii si institutii similare din tara si strainatate, in vederea initierii si dezvoltarii unor proiecte culturale comune.Creearea si sustinerea unui nou centru cultural, precum si promovarea si sutinerea centrelor culturale traditionale.Organizarea unor campanii publicitare prin intermediul artei, precum si desfasurarea unui program de terapie prin arta.

Participare: Intrare libera