În perioada 17 -20 iunie 2010, se derulează proiectul pilot de educaţie ecologică Tabăra Junior Ranger- Măcin

BUCURESTI - 16 iunie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

În perioada 17-20 iunie va avea loc la Centrul de educaţie în natură şi pentru natură “Suluk Regia” din Măcin, judeţul Tulcea, proiectul pilot de conştientizare publică şi educaţie ecologică „Tabăra Junior Ranger - 2010”.

Proiectul este iniţiat de Şcoala nr.2 “Gheorghe Banea” din judeţul Tulcea şi se desfăşoară în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcin, Asociaţia GeoD pentru promovarea geodiversităţii şi Centrul de educaţie în natură şi pentru natură “Suluk Regia”.
Tabăra Junior Ranger este structurată ca o îmbinare de drumeţii tematice, abilităţi practice, sinteze elaborate în echipă, activităţi interdisciplinare şi momente recreative. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a patru zile, timp în care elevilor participanţi li se vor transmite noţiunile elementare de conservare a unei arii protejate, li se vor prezenta particularităţile geologice ale Munţilor Măcin şi vor identifica habitatele specifice şi speciile de plante protejate.
„Copiii vor avea o experienţă deosebită. Atmosfera de tabără este una specială. Vor afla că sunt lucruri deosebit de valoroase în zona în care trăiesc. Poate că mai mulţi dintre ei vor participa, în viitor, în diverse moduri, la protejarea valorilor despre care vor afla cu acest prilej”, Isabela Bădilaş, coordonator al Centrului de educaţie în natură şi pentru natură “Suluk Regia”.
Orice şcoală interesată poate solicita înscrierea în Tabăra Junior Ranger – Măcin cu două săptămâni înainte de intervalul de timp dorit. Taberele se adresează grupurilor organizate la nivel de şcoală, de cel mult 15 elevi, însoţite de două cadre didactice.
Materialele strict necesare organizării taberei sunt puse la dispoziţie de către organizatori, participanţii trebuind să suporte cheltuielile legate de deplasare şi hrană. Detaliile vor fi puse la dispoziţia persoanelor interesate, la cerere.

Despre Asociatia GeoD pentru Promovarea Geodiversitatii

Înfiinţată in 2005, Asociaţia GeoD promovează diversitatea geologică prin activitaţi educaţionale şi prin proiecte de protecţia mediului cu scop declarat de îmbunătăţire a percepţiei publice din România asupra geodiversităţii, prin conştientizarea importanţei ştiinţelor geologice în managementul naţional şi internaţional al mediului natural.

Mădălina Nailia, specialist Relaţii Publice
Asociaţia GeoD pentru promovarea geodiversităţii
Telefon: 0741.570.315.


madalina@ageod.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-geod-pentru-promovarea-geodiversitatii/in-perioada-17-20-iunie-2010-se-deruleaza-proiectul-pilot-de-educatie-ecologica-tabara-junior-ranger-macin