Un nou standard european privind combaterea daunatorilor şi sistemul aferent de certificare CEPA au fost lansate oficial !

BUCURESTI - 25 martie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Administratie Publica, ONG, Sanatate, Juridic

17 martie, Bruxelles: Un nou standard şi sistemul aferent de certificare au fost lansate oficial şi discutate la o conferinţă la care au participat reprezentanţi din industria pentru combaterea dăunătorilor, factori de decizie şi alte persoane interesate din Europa, organizată de organismul profesional din acest domeniu, Confederaţia europeană a asociaţiilor din domeniul combaterii dăunătorilor (CEPA).

Sorin Boaje - Vicepresedinte A.N.O.DDD, la evenimentul de lansare al Standardului european, Brussels, 17 Martie 2015

Sorin Boaje - Vicepresedinte A.N.O.DDD, la evenimentul de lansare al Standardului european, Brussels, 17 Martie 2015

Iniţiativa profesională europeană,

creşte standardele din industria pentru combaterea dăunătorilor

 

A fost necesară o schimbare creată pentru a promova standardele profesionale, ca o etapă pozitivă în dezvoltarea industriei pentru combaterea dăunătorilor

 

17 martie, Bruxelles: Un nou standard şi sistemul aferent de certificare au fost lansate oficial şi discutate la o conferinţă la care au participat reprezentanţi din industria pentru combaterea dăunătorilor, factori de decizie şi alte persoane interesate din Europa, organizată  de organismul profesional din acest domeniu, Confederaţia europeană a asociaţiilor din domeniul combaterii dăunătorilor (CEPA).

Preşedintele CEPA, Bertrand Montmoreau consideră că lansarea standardului CEN EN 16636 şi a Certificării CEPA® va ajuta la ridicarea nivelului atât în cazul membrilor, cât şi în cazul clienţilor acestora. „Aceasta este o etapă pozitivă, în avantajul tuturor părţilor implicate. Se va asigura că operatorii din domeniul controlului dăunătorilor pot avea ca referinţă cel mai bun standard din Europa şi pot crea avantaje şi pentru clienţii lor”, a spus acesta. „Ştim că pe multe dintre pieţele europene există operatori care nu sunt pregătiţi şi care nu sunt la curent cu produsele, dăunătorii şi normele cele mai noi şi care ne pot crea probleme mari tuturor. Însă cu noul standard şi prin intermediul sistemului de certificare, clienţii pot avea încredere deplină că primesc un serviciu profesional.”

În urmă cu cinci ani, CEPA a început să dezvolte un standard care să clasifice companiile profesionale din domeniul combaterii dăunătorilor. În prezent, standardul şi sistemul său de certificare reprezintă axul unei strategii combinate şi coordonate. A.N.O.DDD – Asociaţia Natţională a Operatorilor şi Distribuitorlor în Dezinsecţie, Dezinfecţie şi Deratizare din România,  a fost invitată şi s-a alăturat grupului de lucru al CEN(Organismul de standardizare European), pentru a contribui la elaborarea acestui standard.

Dl Montmoreau a adăugat: „Acest lucru nu ne va permite să oferim în faţa publicului general o imagine pozitivă a rolului esenţial pe care îl are industria noastră la nivel european în ceea ce priveşte sănătatea publică, siguranţa alimentară, durabilitatea mediului şi importanţa economică. Reprezintă un element esenţial în cadrul eforturilor noastre de a ne proteja cetăţenii în mod responsabil.”

Noul sistem este construit pe baza EN 16636, un standard european nou dezvoltat de industrie în colaborare cu experţi din cadrul institutelor naţionale de specialitate din Europa  şi cu CEN, Biroul European de Standardizare.

 „Am strâns idei din întreaga Europă cu privire la modul în care trebuie să arate cea mai bună practică. Persoanele din industrie au realizat standardul astfel încât să se asigure că acesta este relevant şi că defineşte un serviciu de calitate”, a spus dr. Peter Whittall de la Tripod Consulting, care a contribuit la dezvoltarea standardului. „Domeniul combaterii dăunătorilor se schimbă. Nu mai suntem cei care prind şobolani - în prezent este vorba de modul în care pot fi protejate bunurile şi sănătatea publică, de la alergii la răspândirea bolilor, şi în care pot fi combătute probleme precum rezistenţa din ce în ce mai crescută a dăunătorilor la produsele biocide pe care le utilizăm. Industria noastră doreşte creşterea  profesionalismului, iar noul standard, împreună cu sistemul de certificare, asigură un punct de referinţă în acest sens.”

Companiile care doresc să se conformeze standardului trebuie să fie evaluate la intrarea în sistem şi apoi la fiecare 18 luni. Sistemul de certificare se comportă ca o garanţie pentru clienţi şi utilizatori casnici a faptului că societăţile sunt pe deplin calificate să combată toate speciile de rozătoare şi insecte şi că au experienţa necesară în domeniul combaterii dăunătorilor, al utilizării subtanţelor chimice şi în ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa. Sistemul impune ca personalul să se dezvolte încontinuu din punct de vedere profesional, aigurându-se astfel că este întotdeauna la curent cu cele mai noi tehnici şi evenimente din acest domeniu care se schimbă rapid.

„Se trimite astfel un mesaj puternic pentru ca atunci când cetăţenii apelează la serviciile unor companii care poartă sigla Certificat CEPA®, pot fi liniştiţi că acestea vor fi realizate corect”, a adăugat vicepreşedintele CEPA, Henry Mott. „Ne dorim ca acesta să devină simbolul adevăratului profesionalism, iar clienţii trebuie să caute această siglă de fiecare dată când aleg o companie în domeniul combaterii dăunătorilor.”

 

NOTE PENTRU EDITORI

Despre CEPA:

 

CEPA, Confederaţia asociaţiilor europene din domeniul combaterii dăunătorilor, are sediul în Bruxelles şi reuneşte 25 de asociaţii regionale şi naţionale din domeniul combaterii dăunătorilor din întreaga Europă.

 

În plus faţă de asociaţii, printre membrii CEPA se află şi producători, distribuitori, prestatori şi alţi parteneri din Europa şi din afara Europei. Confederaţia reprezintă o industrie cu o cifră de afaceri mai mare de 3 miliarde de euro, generată de peste 10 000 de companii care implică mai mult de 40 000 de oameni. CEPA este creatoarea şi iniţiatoarea programului Certificat CEPA® şi a standardului european care stă la baza acestuia (EN 16636).

 

Scopul CEPA este de a se asigura că industria combaterii dăunătorilor este recunoscută pentru protejarea responsabilă a cetăţenilor europeni şi a mediului în care locuiesc aceştia, împotriva riscurilor pentru sănătatea publică.

 

- FINAL DECLARAŢIE -

 

 

DATE DE CONTACT:

Sorin Boaje Vicepresedinte A.N.O.DDD presedinte@anoddd.ro

www.anoddd.ro

Despre Asociatia Nationala a Operatorilor si Distribuitorilor in Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie din

Asociaţia Naţională a Operatorilor si Distribuitorilor in Dezinsecţie, Deratizare si Dezinfectie din Româniaeste o Asociaţie de calitate, un sindicat al firmelor din domeniu care, pe lângă faptul că îşi oferă propriile servicii Asociaţilor şi desfăşoară o activitate instituţională, formează sentimentul responsabilităţii al operatorului de Dezinsecţie, Deratizare si Dezinfectie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-nationala-a-operatorilor-si-distribuitorilor-in-dezinsectie-deratizare-si-dezinfectie-din/un-nou-standard-european-privind-combaterea-daunatorilor-si-sistemul-aferent-de-certificare-cepa-au-fost-lansate-oficial