Halloween Charity Ball revine la Palatul Parlamentului

BUCURESTI - 2 septembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social, CSR

Live site

Balul organizat de Asociatia OvidiuRo, Halloween Charity Ball, revine anul acesta, dupa o pauza strategica de trei ani. Pe 25 octombrie, la Palatul Parlamentului, invitatii vor avea ocazia sa sarbatoreasca pasii pe care Romania i-a facut catre constientizarea importantei educatiei timpurii pentru cei mai saraci copii.

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 341

Warning: Illegal string offset 'html' in /var/www/html/comunicate/tmp/templates_c/5cace39557f6621ec4af4fbcc1eeba6d00118cff.file.index.html.php on line 343
F
Halloween Charity Ball revine la Palatul Parlamentului
 Misiunea noastra este ca fiecare copil sarac din Romania sa beneficieze de educatie timpurie de calitate si sa devina, astfel, un membru activ al societatii.

Asociatia OvidiuRo

Anul acesta se implinesc zece ani de cand Maria Gheorghiu si Leslie Hawke au fondat Asociatia OvidiuRo, cu scopul de a aduce copiii saraci la scoala si gradinita. „Simt ca ne apropiem, impreuna cu institutiile publice cu care lucram, de o strategie nationala pentru educatia timpurie” spune Maria Gheorghiu.

In urma unui deceniu de programe educationale adresate copiilor saraci, OvidiuRo si-a indreptat atentia catre educatia prescolara, observand ca, fara a primi educatie de calitate in primii cinci ani de viata, copiii din familiile foarte sarace ajung in clasa intai fara o baza de cunostinte elementare si nu reusesc niciodata sa recupereze decalajul fata de colegii lor.

L. Hawke: „Nici nu e de mirare ca atatia copii renunta sau pica testele de evaluare nationala pentru admiterea la liceu, asta in cazul in care ajung pana in clasa a opta!”.

Iata de ce OvidiuRo a lansat, în 2010, programul Fiecare Copil in Gradinita, care a crescut spectaculos rata de inscriere si prezenta a copiilor la gradinita. OvidiuRo foloseste ca instrument inovativ tichetele sociale de 50 de lei pe luna, oferite parintilor si conditionate de prezenta zilnica a celor mici la gradinita. Datorita programului, peste 80% dintre cei 1500 de copii au mers zilnic la gradinita, fata de o rata medie mai mica de 40%, inainte de program. Din aceasta toamna, Fiecare Copil in Gradinita se va desfasoara in 35 de comunitati din 11 judete, iar Balul de Caritate de Halloween isi propune sa stranga fondurile necesare pentru continuarea programului.

Cauza evenimentului atrage un public foarte divers, de la reprezentați ai mediului de business, la politicieni, ambasadori, personalitati media, dar si publicul larg care are ocazia sa participe la un concert si o petrecere de amploare. Anul acesta, cei 700 de invitati vor avea ocazia sa se costumeze in personaje sau actori, sarbatorind Magia Filmului.

Pachetele de sponsorizare a evenimentului sunt construite in jurul bugetului pe care asociatia il investeste pentru sustinerea unui copil la gradinita timp de un an, 340 de euro, ceea ce implica acordarea tichetelor sociale si rechizitelor, formarea profesorilor in metode de predare moderne care stimuleaza gandirea copiilor, ateliere de vara, transportul in tara al echipei de implementare si managementul de program. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul asociatiei, www.ovid.ro.

Datorita contributiilor pro bono pe care OvidiuRo le obtine de la companii, pentru desfasurarea balului, asociatia reuseste sa mentina costurile efective de organizare a balului la numai 10% din fondurile stranse in urma evenimentului. ProTV, Athénée Palace Hilton, Stage Expert si Camera Deputatilor, sprijina organizarea si promovarea evenimentului, iar Carrefour, Cargill, Dedeman, Raiffeisen Bank, Stoica&Asociații si UPC si-au anuntat deja participarea.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-ovidiu-rom/halloween-charity-ball-revine-la-palatul-parlamentului