LANSAREA PROIECTULUI EDUCAŢIONAL „SCOALA DE SPITAL”

BUCURESTI - 31 octombrie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, ONG

Conform Declaratiei Universale ale Drepturilor Copilului, orice copil are dreptul la educatie iar proiectul promoveaza si incurajeaza recunoasterea acestui drept pentru copii si tineri care vor sa citeasca, sa scrie, sa deseneze sau sa-si prezinte cunostintele in anumite domenii.

LANSAREA PROIECTULUI EDUCAŢIONAL „SCOALA DE SPITAL”
 "Scoala trebuie sa urmareasca tot timpul ca tanarul sa paraseasca bancile ei nu ca specialist, ci ca o personalitate armonioasa." Albert Einstein. "Cei care educa copiii sunt demni de mai multa onoare decat cei care le dau viata; de aceea pe langa viata, daruiti copiilor si arta de a trai bine, educandu-i." Aristotel. "Scoala are rostul sa te ridice undeva de unde sa-ti fie rusine sa mai cobori." Paul Louis Lampert. 

Albert Einstein, Aristotel, Paul Louis Lampert

Asociaţia P.A.V.E.L. , împreună cu partenerii proiectului, Institutul Oncologic  "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" si Institutul Clinic Fundeni, cu sprijinul financiar al BRD – Societe Generale, Grupul INTACT si compania Bit-Soft (prin proiectul Booktopia, prin care s-a organizat Maratonul de Citit) a lansat in luna septembrie un  proiect pilot in domeniul educatiei permanente pentru copii si tinerii spitalizati, avand diferite forme de cancer, boli ale sangelui sau anemii grave. Proiectul se adreseaza copiilor si tinerilor de varsta scolara, copii sau tineri care au intrerupt sau abandonat scoala iar activitatile prevazute pot oferi suport educativ incepand cu copii de varsta prescolara si terminand cu tineri care urmeaza liceul sau au abandonat scoala de 1-3 ani.

Titlul proiectului este “”Si noi vrem sa invatam!” - Scoala de spital pentru copii si adolescenti spitalizati”. Acest proiect va dura 12 luni. Proiectul are 4 obiective principale: facilitarea accesului la programe de educatie permanenta pentru cel putin 200 copii si tineri spitalizati; imbogatirea cunoasterii la nivel intelectual si spiritual pentru copiii si tinerii care au boli cronice si apartin unor familii defavorizate; reintoarecea in structurile invatamantului de masa a 75 % din totalul de beneficiari; formarea competentelor si abilitatilor de participare la procesul educativ; promovarea dreptului la educatie si prevenirea aparitiei de abandon scolar in randurile copiilor si adolescentilor bolnavi cronic si spitalizati in mod frecvent. Proiectul a fost elaborat pentru a initia o alternativa educativa concreta pentru copiii, adolescentii si tinerii bolnavi care sunt obligati sa intrerupa procesul educativ si sa ofere sesiuni educative dupa un curriculum adaptat pentru fiecare elev in perioada de spitalizare, în functie de nivelul de scolarizare si capacitatea lor fizica.

Asociatia isi propune ca acest proiect sa devina un exemplu concret de bune practici in domeniul educatiei pentru elevii spitalizati de mai multe ori pe an si pentru un timp ma indelungat, lucru care conduce la intreruperea procesului educational in care erau cuprinsi.

Credem ca acest proiect va putea fundamenta in viitor, pregatirea si repartizarea unor profesori sau invatatori la nivelul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (I.S.M.B.), in baza datelor si informatiilor evidentiate in proiect, si ne referim la numarul de copii, tineri si parinti interesati de continuarea procesul educativ in perioada spitalizarii, profilul social al grupului tinta, grad de interes in randul acestora, adaptarea currculumului la fiecare beneficiar, pregatirea parintilor de a deveni persoane implicate permanent in actul de educatie. In proiect sunt prevazute activitati precum sesiuni educative in domeniul disciplinelor de baza, matematica, limba romana, geografie, istorie sau biologie, atat la nivelul ciclului primar, cat si gimnazial sau liceal, activităţi susţinute de educaţie civică sau despre drepturile omului, educaţie religioasă, cultură generală, cursuri de iniţiere în informatică/internet, şi nu în ultimul rând educatie plastica sau abilitati practice pentru copii de vârstă preşcolară. Proiectul include si sesiuni de orientare scolara si vocationala sau ateliere pentru parinti, de tipul “Scoala Parintilor”.

Reprezentatii Asociaţiei P.A.V.E.L. prezinta toate multumirile si aprecierile pentru contributiile aduse in demararea acestui proiect, mai intai BRD – Societe Generale, care a sustinut financiar, in vremuri de criza, accesul la educatie pentru copii si tineri care doresc sa invete chiar daca sunt bolnavi si in suferinta, Institutului Oncologic  "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" si Institutului Clinic Fundeni, pentru facilitarea accesului echipei de proiect intru-un interval de timp optim cat si pentru sprijinul personalului medical pentru participarea copiilor si tinerilor la acest program, Grupului INTACT si companiei Bit-Soft, entitati care au facilitat prin campanii de strangere de fonduri sau initiative cu totul speciale cum a fost maratonul de citit, adunarea unor sume de bani pentru achizitionarea de computere, laptopuri sau alte tehnologii IT atat de necesare pentru educatia copiilor si tinerilor spitalizati.

Multumim pe aceasta cale si tuturor cititorilor - mari si mici - care au participat la Maratonul de Citit, sustinand astfel proiectul nostru!

MIHAI BENCHEA

Coordonator Proiect

Despre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave . A fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi, si acordarea de suport clinicilor de specialitate.
Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO, UICC, ECPC, EUROCHILD, IAPO, HOPE, membru asociat a SIOPE si APSR

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-p-a-v-e-l-/lansarea-proiectului-educaional-scoala-de-spital