Programul „Școala de Spital”, derulat de Asociaţia P.A.V.E.L., a ajuns la al 3-lea an de existenţă!

BUCURESTI - 22 septembrie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG

Bucureşti, 20.09.2015: În contextul începerii noului an școlar, dar și al promovării și al respectării dreptului la educație pentru copiii și tinerii cu boli somatice grave, Asociația P.A.V.E.L. anunță demararea unui nou proiect educativ pentru perioada septembrie 2015 – iunie 2016. Acest proiect nou este posibil datorită sprijinului acordat de compania EMC Computer Systems Austria GMBH, Fundația A.E.F., Banca BCR – prin Bursa Binelui, de elevii si părinții de la Școala Internațională Americană din Bucureşti, de donatori privați şi, nu în ultimul rând, de Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" şi Institutul Clinic Fundeni, instituții medicale care asigură spațiile de lucru și utilitățile necesare acestui nou proiect. Finanțatorii asigură plata salariilor profesorilor angajați si colaboratori în proiect și au sprijinit amenjarea unei biblioteci dotate cu cărți din bibliografia şcolară pentru ciclul primar, gimnazial sau liceal.

De asemenea, FABC – Federatia Asociațiilor pentru Bolnavii de Cancer – a oferit 157 ghiozdane pentru copiii şi adolescenții care sunt beneficiarii acestui proiect nou.

Scopul general al proiectului “Educaţia nu se oprește niciodată!” este prevenirea abandonului școlar pentru copiii și tinerii bolnavi cronic și reintegrarea lor în sistemul public de educaţie. Proiectul are la bază conceptul de “educaţie continuă şi complementară”, prin aplicarea unor metode specifice (plan educaţional individualizat, curriculum adaptat condiţiei de sănătate actuale sau program flexibil de studiu, intervenţie educativă la patul de spital, etc.). Programul Asociației  P.A.V.E.L “școala în spital” vizează facilitarea accesului copiilor și al tinerilor spitalizați la activități specifice mediului școlar: ore de limba română, științe, artă / educaţie muzicală, matematică, limbi străine, educație anteprenorială / financiară, precum și organizarea unor tabere educative, precum Olimpiada elevilor pacienți.

Joi, 17 septembrie, a avut loc deschiderea noului an școlar în cadrul „școlii de spital”. Evenimentul s-a desfășurat la Institutul Oncologic și a reunit copii, părinți, profesori, voluntari, specialiști din echipa Asociației P.A.V.E.L., precum și o serie de personalități din lumea educației și a sănătății: domnul Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației Naționale,  domnul consilier Mihai Trăistaru, din cadrul Ministerului Educației,  managerul I.O.B., domnul Conf. Dr. Nicolae Straja Dan, directorul medical al I.O.B., domul. Dr. Mircea Savu, șeful secției de oncologie pediatrică, doamna Conf. Dr. Monica Dragomir, precum și alte cadre medicale.

Festivitatea de deschidere a început cu un moment de rugăciune și binecuvântare duhovnicească oficiat de părintele Gheorghe Subțirică de la capela spitalului. Momentul special s-a încheiat cu distribuirea nr. 2 al revistei școlii de spital, „Portrete” și cu lectura unor poezii create de trei elevi pacienți. Revista este dedicată școlii de spital și este scrisă de către voluntari, profesori, copii, tineri sau părinți.

Aducem mulțumirile noastre tuturor celor care au făcut posibil acest moment special din viața elevilor pacienți și a familiilor lor!

Pentru detalii suplimentare: Mihai Benchea, Coordonator Proiect Asociaţia P.A.V.E.L, e-mail: mihai.benchea@asociatiapavel.ro

Despre Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave . A fost înfiintata în scopul îmbunatatirii vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi, si acordarea de suport clinicilor de specialitate.
Asociatia P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii: ICCCPO, UICC, ECPC, EUROCHILD, IAPO, HOPE, membru asociat a SIOPE si APSR