S-a dat startul inscrierilor la Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii MICUL ARTIST

Craiova - 30 mai 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

In perioada 1 iunie - 10 iulie, micii artisti din Romania si Moldova sunt invitati sa se inscrie la preselctia Festivalului National de Muzica Usoara pentru Copii MICUL ARTIST. Festivalul este organizat ca, in fiecare an, de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa si va avea loc la Craiova, in perioada 10 - 12 septembrie 2009.

Evenimentul oferă cadrul de afirmare a unor talente autentice, pe de o parte iar pe de altă parte încurajează schimburile cultural-artistice. Concursul se va desfăşura pe trei categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-13 ani, 14-17 ani, având o singură secţiune - interpretare. Se vor acorda premiile I, II, III, mentiuni, la fiecare categorie de vârstă precum şi premii speciale în funcţie de opţiunile juriului, presei sau sponsorilor.

Festivalul este considerat un punct de referinta in carierele muzicale ale tinerilor artisti. Tineri laureati precum Andreea Ioncea ( participanta si una din finalistii MEGASTAR) - castigatoarea trofeului editiei I, Cristi Sanda (reprezentantul Romaniei la Eurovision) - castigatorul premiului I editia a II-a, Madalina Lefter (reprezentantul Romaniei la Eurovision Junior 2008) – castigatoarea trofeului editiei VI, etc. au reusit sa impresioneze romanii cu vocile lor.

Concursul va fi precedat de Tabara „Micul Artist”, organizata la Calafat, judetul Dolj, in intervalul 23 – 30 iulie 2009.

Preselecţia concurenţilor va fi facută de un juriu de profesionişti, prezidat de artistul Mihai Traistariu.

Selectatia va fi realizata pe baza evaluarii a doua piese interpretate si a unui dosar de candidatura, detalile referitoare la cele doua modalitati de inscriere (online si prin posta) putand fi gasite accesand http://arti.ro/miculartist/, sectiunea regulament, respectiv formular de inscriere online.

Despre Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa

Editia de anul acesta se anunta a fi un succes pentru organizatori, cei 20 de parteneri (printre care Revista Doxy, Editura CD Press, Consiliul Local al Copiilor si Primaria Craiova) si sponsori, dar mai ales pentru participanti, intruducand pe lista evenimentelor o tabara ce se va adresa atat organizatorilor de festivaluri pentru copii, parintilor cat si micutilor artisti.
Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la adresa de pe site sau la numarul de telefon 0721703878, persoana de contact - Cristina Catana.
arti_craiova@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-romana-a-tinerilor-cu-initiativa/s-a-dat-startul-inscrierilor-la-festivalul-national-de-muzica-usoara-pentru-copii-micul-artist