Seminarii de informare "Mobbing-ul sau hărţuirea psihologică la locul de muncă", adresate angajaţilor din cadrul Poliţiei Capitalei

BUCURESTI - 27 februarie 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Sanatate

În perioada 11-19 februarie 2014, echipa Asociației SPRING, reprezentată prin Anna-Maria Bitere, Flori-Ana Andronache şi Ana Maria Benali, în calitate de psihologi, experţi mobbing , a desfășurat în baza protocolului de colaborare încheiat cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, patru seminarii de informare, având ca tematică hărțuirea psihologică la locul de muncă. Aceste seminarii fac parte din campania de informare, sensibilizare și conștientizare cu privire la problematica fenomenului de hărțuire psihologică la locul de muncă (mobbing), pe care Asociația SPRING a inițiat-o în luna noiembrie 2013. La aceste evenimente au participat peste 80 de persoane, reprezentând în principal personal din conducere: șefi de secții, șefi birouri, șefi servicii, dar și personal din subordine.

Seminarii de informare la Poliţia Capitalei

Seminarii de informare la Poliţia Capitalei

 „Persoanele supuse acţiunilor de mobbing nu pot depăşi această situaţie fără sprijin şi consiliere”  

Prof. Dr. Harald EGE

În cadrul acestor seminarii, Flori-Ana Andronache și Ana Maria Benali, au acordat o atenție deosebită prezentării informațiilor cu privire la consecințele mobbing-ului, precum și la modalitățile de prevenire și stopare a acestui fenomen. Persoanele care au participat la seminarii au primit răspunsuri detaliate la întrebări precum:

• Ce este mobbing-ul? Cum poate fi recunoscut fenomenul – care sunt acţiunile de tip mobbing, formele de agresiune specifice?

• Cine poate fi agresorul? (Tipurile de mobbing)

• Cine poate fi victima? (Profilul victimei)

• Care sunt consecinţele pe care le resimte victima la locul de muncă?

• Cum apare şi cum evoluează mobbing-ul?

• Care sunt efectele mobbing-ului?

• Ce poate face o victimă aflată în situaţia de mobbing? Cum se poate apăra?

• Cum funcţionează un birou/centru anti-mobbing şi ce servicii oferă? 

• Tipuri de sancţiuni ce se pot aplica şi cine poate să le aplice? (Legislaţia în domeniu – paşii indicaţi a fi urmaţi de către o victimă şi instrumentele legislative specifice)

• Cum poate fi demonstrată hărţuirea psihologică?

Le mulțumim participanților pentru deschidere și pentru interesul manifestat, dar și pentru faptul că au considerat informațiile primite ca fiind utile.

Aceste evenimente au fost susţinute de Asociaţia SPRING şi organizate de Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Poliţiei Capitalei.

Despre Asociatia SPRING

Asociația SPRING este o organizație non-profit, care oferă servicii psihologice tuturor categoriilor de persoane, precum și servicii și activități de prevenire și combatere a hărțuirii psihologice în școală, la locul de muncă sau în familie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-spring/seminarii-de-informare-mobbing-ul-sau-hartuirea-psihologica-la-locul-de-munca-adresate-angajatilor-din-cadrul-politiei-capitalei