Localităţile periurbane municipiului Timişoara descoperă colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile !

Timisoara - 24 august 2006

Comunicat tip General in ONG

Localităţile periurbane municipiului Timişoara descoperă colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile !

Asociaţia Tinerii Prieteni ai Naturii din Timişoara în colaborare cu consiliile locale ale localităţilor Sânandrei, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Şag, Moşniţa Nouă şi Remetea Mare din judeţul Timiş, implementează proiectul Colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile de la populaţie în localităţile periurbane municipiului Timişoara.
Proiectul este finanţat de UNIUNEA EUROPEANĂ în cadrul Programului Phare 2003, Consolidarea Societăţii Civile în România, Componenta 3 : Adoptarea şi implementarea acquis-ului comunitar în domeniul protecţiei mediului, protecţiei consumatorului şi al dezvoltării socio-economice.
Procesul de aderare al României la Comunitatea Europeană presupune asumarea unor responsabilităţi şi în domeniul protecţiei mediului, adică de a accepta aqcuis-ul comunitar al domeniului. Odată cu integrarea României în Uniunea Europeană administraţiile locale trebuie să găsească soluţii pentru minimizarea cantităţii în continuă creştere a deşeurilor reciclabile ce ajung la gropile de gunoi, soluţii orientate spre revalorificarea şi reciclarea acestora. Astfel, acest proiect reprezintă primul pas în crearea infrastructurii necesare pentru ca localităţile enumerate mai sus să beneficieze de un management responsabil al deşeurilor, prin amplasarea pînă la sfîrşitul lunii august a 450 de containere destinate colectării şi valorificării plasticului, metalului, cartonului şi hârtiei, în paralel cu campania de informare a populaţiei privind modul de colectare al deşeurilor reciclabile, ce constă în distribuirea a 3.000 de afişe, 7.000 de pliante şi a 85.000 de saci menajeri.

Despre Asociatia Tinerii Prieteni ai Naturii

Uniunea Europeană acordă României expertiză şi sprijin financiar în vederea pregătirii pentru aderare, prin programe specifice: Phare, Ispa şi Sapard. Sectoarele beneficiare variază de la dezvoltare regională şi sprijin pentru IMM-uri, până la investiţii în infrastructura de mediu şi transport şi dezvoltare rurală.Suma anuală totală a fondurilor nerambursabile acordate României prin cele trei programe este în creştere, de la cca 660 de milioane de Euro în 2003, la peste un miliard de Euro în 2006. Gestionarea acestor fonduri este realizată de autorităţile române de resort, sub coordonarea Ministerului Finanţelor Publice.
Persoana de contact:
Radu Creangă, Manager Proiect
Tel: 0256489133
Mob: 0721825428
Email: tpnoffice@yahoo.co.uk

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-tinerii-prieteni-ai-naturii/localitatile-periurbane-municipiului-timisoara-descopera-colectarea-selectiva-a-deseurilor-reciclabile