TRAMVAIUL EDUCATIEI CIVICE SI AL SIGURANTEI RUTIERE

BUCURESTI - 15 aprilie 2005

Comunicat tip General in Social

Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie organizează un circuit cu TRAMVAIUL EDUCAŢIEI CIVICE ŞI AL SIGURANŢEI RUTIERE în Municipiul Bucureşti în ziua de 16 Aprilie a.c., pe traseul: Strada Preciziei, Bulevardul Timişoara, Bulevardul Vasile Milea, Şoseaua Orhideelor, Gara Basarab şi retur. Pe timpul călătoriei, specialişti ai organizaţiilor participante vor explica, unor elevi de clasa a IV a de la şcoli din sectorul 6, ce înseamnă oraşul, poluarea, drepturile lor în calitate de consumatori şi bine înţeles măsuri de siguranţă rutieră.

1. Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie apreciază pozitiv măsura recent adoptată de Guvern de a se achita suma de 30 milioane lei celor ce renunţă la autoturismele vechi pentru a achiziţiona altele noi. Chiar dacă vor beneficia de această facilitate doar 15.000 de persoane, măsura va contribui la împrospătarea parcului auto cu rezultate benefice atât la reducerea poluării cât mai ales la creşterea gradului de siguranţă rutieră.
2. Speră că noile prevederi ale Codului Rutier vor face ca prin aplicarea lor să crească responsabilitatea tuturor participanţilor la traficul rutier şi mai ales la modificarea în bine a comportamentelor lor.
3. Îşi manifestă profunda îngrijorare faţă de cotele alarmante la care a ajuns flagelul societăţii moderne accidentul de circulaţie şi urmările sale nedorite. În pofida numeroaselor măsuri legislative, administrative, tehnice şi sociale de siguranţă a traficului zilnic se produc în România zeci de accidente, unele adevărate catastrofe soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale de nerecuperat pentru societate şi familiile celor implicaţi.
4. Profund impresionată de recrudescenţa accidentelor de circulaţie petrecute în ultima vreme, dorind să transmită un semnal atât spre toţi participanţii la trafic din ţara noastră dar şi forurilor competente, A.V.A.C. organizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti - Direcţia Educaţie Eco - Civică si Protecţia Mediului, Poliţia Rutieră, RATB, Inspectoratul Şcolar al Sectorului 6, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor -ASCOR, un circuit cu TRAMVAIUL EDUCAŢIEI CIVICE ŞI AL SIGURANŢEI RUTIERE în Municipiul Bucureşti în ziua de 16 Aprilie a.c., pe traseul: Strada Preciziei, Bulevardul Timişoara, Bulevardul Vasile Milea, Şoseaua Orhideelor, Gara Basarab şi retur. Pe timpul călătoriei, specialişti ai organizaţiilor participante vor explica, unor elevi de clasa a IV a de la şcoli din sectorul 6, ce înseamnă oraşul, poluarea, drepturile lor în calitate de consumatori şi bine înţeles măsuri de siguranţă rutieră.
TRAMVAIUL EDUCAŢIEI CIVICE ŞI AL SIGURANŢEI RUTIERE pleacă cu prima serie de elevi la ora 10.00 din staţia RATB aflată la intersecţia Bulevardului Timişoara cu strada Braşov.

Pentru mai multe relaţii vă stăm la dispoziţie cu promptitudine la telefoanele 3306862 , 0722969960 şi 0722639836.

Preşedinte
Prof. Marian NEDELESCU

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-victimelor-accidentelor-de-circulatie/tramvaiul-educatiei-civice-si-al-sigurantei-rutiere