Piața de schimb se dezvoltă în timp de criză

Curtea De Arges - 25 martie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Asistăm cu toții în această perioadă la o scădere a consumului și la apariția blocajelor în economie, pe fondul crizei financiare globale. Lipsa lichidităților reprezinta atat o cauza, cat si un efect, cu consecinte drastice asupra nivelului de trai si cererii agregate. În acest context, forma traditionala a schimbului in natura (troc sau barter) reprezinta o tranzactie atractiva, ce compenseaza probleme financiare actuale si impulsioneaza consumul. Fie că esti liber profesionist (sau nu ai nici o profesie), fie că ești o companie mică sau una mare, barterul este practicabil la orice nivel, de la schimburi de servicii personale, la deblocari de stocuri între companii.

Piața de schimb se dezvoltă în timp de criză

Asistăm în aceste luni la o dezvoltare explozivă a tranzacțiilor de schimb pe piața americană. Cel mai popular site de anunțuri - craigslist.com - anunță o dublare a numărului anunțurilor de schimb față de începutul lui 2009, în timp ce alte site-uri specializate înregistrează dublări ale traficului de la o lună la alta. Acest lucru dovedește că barterul este favorizat de actuala situație economică și este tot mai des utilizat.

Desigur, cea mai mare provocare în practicarea barterului este găsirea partenerului potrivit. Acest lucru se simplifică radical dacă avem o piață comună unde partenerii pot fi găsiți ușor printre zecile de mii de ofertanți. De aceea am creeat această piață de schimb, pe site-ul www.PiataDeSchimb.ro unde înregistrăm toate ofertele și cererile, într-un catalog bine structurat și căutăm permanent pentru a anunța utilizatorii de posibile schimburi.

Participanții la Piața de schimbpot adăuga propriile oferte și cereri, și astfel pot primi alerte automate în momentul în care apar alte oferte/cereri potrivite pentru schimb. La găsirea partenerului de schimb, acesta poate fi contactat prin intermediul site-ului urmând ca, după voința interlocutorilor, să ia legătura direct pentru a încheia tranzacția. Utilizarea site-ului este 100% gratuită.

Despre Atelierul de Software

Site-ul www.pitadeschimb.ro este oferit cu scopul de a facilita schimburile de produse și servicii de tot felul între persoane fizice și juridice. Fondatorul site-ului este Atelierul de Software SRL o companie 100% românească specializată în dezvoltarea de software și servicii on-line.
Săracu Mircea, Tel: 0723674575, Email: pr@atelieruldesoftware.ro
pr@atelieruldesoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/atelierul-de-software/piata-de-schimb-se-dezvolta-in-timp-de-criza