Audienta

Definitie Audienta

Numarul total de persoane (cititori, ascultatori, spectatori sau telespectatori) care beneficiaza de serviciile unui suport media, respectiv publicul caruia ii este destinata o campanie publicitara, la un moment dat (fapt semnificativ, intrucat incasarile publicitare sunt proportionale cu indicii de audienta ai suportului). Tipuri de audienta: captiva - atunci cand probabilitatea de perceptie a mesajului publicitar este foarte ridicata, spre exemplu spectatorii aflati intr-o sala de cinema directa - numarul de persoane prezente efectiv la locul de desfasurare a unei actiuni de PR, fapt ce permite evaluarea eficacitatii si interesului pentru actiune indirecta - numarul de persoane care au vizionat la un canal de televiziune, au auzit la un post de radio sau au citit intr-o publicatie de presa un reportaj asupra unui eveniment - obiect al unei actiuni de sponsorizare s.a. audienta potentiala - numarul total de persoane susceptibile de a intra in contact cu un canal media (engl. - reach, cumulative audience) audienta-tinta/tintita - segmentul-tinta de public caruia ii este destinata o anumita campanie publicitara (fapt important in selectarea diferitelor canale si suporturi media) audienta utila - numarul (procentul) de persoane din segmentul-tinta atinse efectiv de un suport media (persoane care fac parte, in acelasi timp, din audienta suportului si din segmentul/grupul-tinta) audienta utila neta - numarul (procentul) de persoane din segmentul-tinta atinse de un mesaj publicitar, fara a lua in calcul fenomenele de repetitie si duplicare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Audienta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Audienta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Audienta. Definitiile termenilor despre Audienta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Audienta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Audienta.