Autism Romania

Autism Romania


Descrierea companiei Autism Romania

Despre autism:
Autismul este o tulburarea de dezvoltare complexă şi foarte serioasă, ce se manifesta inainte de virsta de 3 ani si afectează capacitatea de comunicare şi de relaţionare cu cei din jur a copilului, înţelegerea lumii înconjurătoare, la acestea adăugîndu-se interesele limitate, comportamentul repetitiv, adesea şi tulburări de natură senzorială. Autismul (Tulburările din spectrul autismului) nu este un handicap intelectual, chiar dacă, în multe cazuri -aprox 50% - poate fi insoţit şi de diverse grade de retard, şi nici boală psihică. Nu este o tulburarea rară, fiind a treia tulburare în rîndul celor mai comune tulburări de dezvoltare, după retardul intelectual şi paralizia cerebrală. Numărul copiilor afectaţi de TSA este mai mare decît al celor cu diabet, cancer sau SIDA la un loc.
TSA afectează între 2 şi 6 / 1000 de persoane (după National Institute of Mental Health - NIMH, USA), este de 4 ori mai des întâlnită la băieţi decât la fete. După un studiu recent al Universităţii Cambridge, 1 din 58 de copii este afectat de o tulburare din spectrul autismului în Marea Britanie. Iar autismul nu este condiţionat geografic, de rasă, etnie sau clasă socială sau nivel cultural al familiei.
În România nu există nici o statistică privind numărul de persoane cu autism (copii, tineri, adulţi). Putem estima, după prevalenţa internaţională (NIMH, SUA) că avem peste 30.000 copii afectaţi de tulburări din spectrul autismului. Numărul de adulţi este mai greu de estimat întrucît există probleme serioase la diagnosticarea (subdiagnosticare sau diagnosticare greşită) şi încadrarea în grad de handicap a acestora.

Despre Asociatie:
AUTISM ROMANIA este o organizaţie care apără şi promovează drepturile şi interesele persoanelor cu autism (copii, tineri, adulţi) şi ale familiilor acestora. Prin acţiunile pe care le face, urmăreste ca acestea să beneficieze de servicii de calitate şi adecvate nevoilor lor, precum şi schimbarea societăţii româneşti astfel încât aceasta să ofere condiţii demne de viaţă, şanse legale la o viaţă bună şi semnificativă persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv persoanelor cu tulburări din spectrul autismului.
În martie 2002 AUTISM ROMÂNIA a devenit membră a Organizaţiei Internaţionale Autism-Europe, organizaţie care are ca membri peste 78 de organizaţii din peste 30 de ţări din Europa, marea majoritate a acestora fiind organizaţii de părinţi.

Comunicate Autism Romania :

Vezi toate comunicatele companiei Autism Romania.