11.000 de copii din Argeş şi Dâmboviţa vor beneficia de echipamente IT donate de Renault România şi recondiţionate de Ateliere Fără Frontiere

BUCURESTI - 16 decembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, IT&C, Social, CSR

Live site

Luni, 15 decembrie, Renault România şi asociaţia Ateliere Fără Frontiere şi-au dat întâlnire la Mioveni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de învăţământ şi organizaţii nonprofit din judeţul Argeş, pentru a finaliza proiectul de solidaritate digitală, demarat în luna octombrie a acestui an.

E un demers pe care l-am iniţiat cu mult entuziasm, alături de colegii noștri de la IT și de la Ateliere Fără Frontiere. Am apreciat faptul că într-un astfel de proiect există două categorii de beneficiari: pe de-o parte copiii, care vor avea la dispoziție computere pentru a învăța, iar pe de altă parte, angajaţii Ateliere Fără Frontiere, reintegraţi profesional în cadrul asociației, care au lucrat la recondiţionarea echipamentelor.

Anca Oreviceanu, director executiv Comunicare şi CSR Renault România

În cadrul unui moment festiv, Renault România a donat reprezentanţilor a 20 de instituţii de învăţământ (grădiniţă, şcoli şi licee) şi a 8 organizaţii nonprofit, câștigătoare, 320 de echipamente IT, calculatoare şi laptopuri (vezi lista completă a câștigătorilor aici). Aceste  echipamente au fost puse la dispoziţia asociaţiei Ateliere Fără Frontiere pentru a fi recondiţionate de angajaţii acesteia, reintegraţi pe piaţa muncii.

În vară am definitivat detaliile proiectului, după care am predat echipamentele către Ateliere Fără Frontiere. Cu două luni în urmă am dat startul înscrierilor pentru proiectul de solidaritate digitală. Ne-am dorit să oferim şanse egale tuturor participanţilor, instituţii de învăţământ (şcoli, licee, grădiniţe, facultăţi, universităţi) şi organizaţii nonprofit (asociaţii, fundaţii, federaţii) din judeţele Argeş si Dâmboviţa, acolo unde Renault îşi desfăşoară principalele sale activităţi, Uzinele Dacia şi Centrul Tehnic Titu.  Ne-am bazat mult și pe colegii noștri din toate entitățile pentru ca mesajele să ajungă la cei care aveau nevoie de calculatoare. Au fost înscrise 111 proiecte eligibile, din care 75 din Argeş şi 36 din Dâmboviţa. Un juriu format din angajaţi ai companiei noastre, angajați ai Ateliere Fără Frontiere, dar și parteneri externi, a desemnat 70 de proiecte câştigătoare, în baza unor evaluări pe criterii obiective a proiectelor înscrise. O parte dintre echipamente le-am livrat astăzi, la Mioveni, iar restul urmează a fi distribuite, atât în Argeş, cât şi în Dâmboviţa în perioada imediat următoare, a declarat Anca Oreviceanu, director executiv Comunicare şi CSR Renault România.

La recondiţionarea echipamentelor IT au participat opt angajaţi ai Ateliere Fără Frontiere, persoane aflate în mare dificultate şi reintegrate pe piaţa muncii. Dragoş Purcaru are 22 de ani şi este pasionat de jocuri pe calculator, dar şi de filmele documentare. Avea 8 ani când a avut primul lui calculator. „Prima oară le stricam, mai târziu am ajuns să le repar,” ne-a spus Dragoş. În echipă cu el a lucrat şi Mihai Anastasiu, în vârstă de 58 de ani şi mare fan Renault. A văzut Europa la bordul Megane-ului său. A venit la asociaţie acum 2 ani şi i-au trecut prin mâini mii de calculatoare: „Echipamentelor de la Renault România le-am făcut prima oară un control de calitate şi l-au trecut.” Cel mai vechi din echipă, Marius Marin Niculae, căruia i se spune şi DJ, datorită pasiunii pentru muzică şi unei experienţe de acest gen, are 32 de ani şi este din Bucureşti. Debordează de energie şi este pasionat de ciclism. La fel ca Mihai, a lucrat pe mii de calculatoare şi este mereu cu gândul la copii. Şi-ar dori să-și continue viața profesională tot în IT cu aceeaşi deviză: „tot ce repar, nu se întoarce în service”.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română fără scop lucrativ, creată în 2008, întreprindere socială de inserţie prin economia socială. Misiunea acesteia este inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Mai multe informaţii, aici.

CSR Renault România

Renault aplică în România aceeași politică de responsabilitate socială pe care Grupul o are în întreaga lume, având patru teme prioritare:

Securitate rutieră - diminuarea numărului accidentelor rutiere și dezvoltarea expertizei în acest domeniu în țările emergente, prin acțiuni de formare și sensibilizare (Securitate și Mobilitate pentru Toți)

Mobilitate pentru fiecare - conceperea de produse mai bine adaptate noilor utilizări, noilor provocări ale infrastructurii urbane

Protecția mediului - reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor și implementarea unui sistem de management al protecției mediului înconjurător în Grupul Renault, pe parcursul întregului proces generator de valoare

Capital uman - promovarea diversității talentelor și a egalității de șanse pentru toți, mai ales ca un mijloc de optimizare a performanței grupului

Renault România

Renault România are în prezent aproximativ 16.600 de angajaţi. Principalele activităţi ale companiei sunt desfăşurate la: Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul ILN), Matriţe Dacia (Piteşti), centrul de design Renault Design Central Europe, Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu) şi direcţia comercială Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/automobile-dacia/11-000-de-copii-din-arges-si-dambovita-vor-beneficia-de-echipamente-it-donate-de-renault-romania-si-reconditionate-de-ateliere-fara-frontiere