Renault România a organizat, în premieră, evenimentul ”Meseriile nu au gen”

BUCURESTI - 3 aprilie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Social, HR

Live site

Renault România a marcat ultima zi din luna martie printr-un eveniment dedicat salariatelor din fabricație. Peste 130 de angajate de pe platforma de la Mioveni și din Pitești au participat, luni, 31 martie, la evenimentul ”Meseriile nu au gen”, organizat prin intermediul rețelei Women@Renault România - o rețea profesională de femei din cadrul companiei. Evenimentul, găzduit de modernul Centru Cultural și Educativ Mioveni, a fost o oportunitate pentru ca doamnele prezente să își împărtășească propriile experiențe, să afle mai multe despre politica de diversitate a grupului, să povestească despre cum reușesc să mențină un echilibru între viața personală și cea profesională.

Renault România a organizat, în premieră, evenimentul ”Meseriile nu au gen”

În sală s-au aflat operatoare și manageri de proximitate din toate departamentele de fabricație și suport fabricație – Uzina Vehicule Dacia, Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia, Direcția Logistică Dacia, Matrițe Dacia, CPS Oarja. Ele au urmărit o serie de testimoniale filmate ale câtorva doamne ce practică meserii percepute ca fiind mai degrabă ”masculine” – sudor, șofer de vehicule, șef de echipă în turnătoria de aluminiu. De asemenea, i-au putut adresa întrebări invitatei speciale, Alina Predescu, șef Serviciu Plan Progres în cadrul Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia. Ea le-a dezvăluit participantelor cum a evoluat în carieră în cadrul companiei, dar a prezentat și câteva dintre dificultățile cu care s-a confruntat sau se mai confruntă. Doamnele au avut parte și de  un mic ”mărțișor” artistic oferit de copiii înscriși la clubul de teatru al Centrului Cultural și Educativ Mioveni, ”Clubul veseliei”. Ei au interpretat câteva scenete care au delectat publicul, iar momentul artistic a fost întregit de un mini-recital al trupei de muzică ușoară ”Guitar club”.

În cea de-a doua parte a evenimentului, participantele au fost invitate să creioneze portretul femeii de azi, respectiv pe cel al femeii de mâine, în cadrul unui atelier de dezvoltare personală numit ”Femeia în culori”. Au putut astfel să discute despre stereotipurile legate de rolul femeii în ziua de azi și, totodată, să-și exprime dorințele despre cum ar trebui să arate femeia din viitor.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu de valorizare a femeilor din Renault România, alături de alte acțiuni de schimbare a mentalităților, dezvoltarea talentelor, asigurarea benchmark-ului intern (vizite la Centrul Tehnic Titu și pe platforma Dacia), de implicare în comunitate (campanii umanitare), favorizarea schimbului de idei (conferințe, dejunuri cu top-managementul). Tot pentru a marca luna martie, un eveniment similar cu numele „Leaders in heels” a fost organizat la București la începutul lunii. Prin intermediul aceleiași rețele, anul acesta va fi organizată în luna mai a doua ediție a ”Galei femeilor de succes” - un eveniment de valorizare a doamnelor din toate meseriile și de la toate nivelurile ierarhice. Rețeaua W@R Romania a luat naștere pe 23 septembrie 2010 și numără în prezent aproape 400 de membre din toate meseriile (resurse umane, financiar, inginerie, fabricație, comunicare, comercial, etc.) și de 3 naționalități diferite (română, franceză și turcă).

Victoria LIOVEANU,  Presator metale la rece, departament Presaj, Uzina Vehicule Dacia

"Este primul eveniment de acest gen la care particip și am fost plăcut surprinsă. A fost ceva deosebit și sunt mândră că am fost aleasă să particip. Întotdeauna am simțit că în cadrul companiei ni se acorda șanse egale tuturor, indiferent de gen, iar informațiile prezentate mi-au confirmat lucrul ăsta și, în plus, mi-au întărit convingerea că orice este posibil, trebuie doar să vrei și să ai ambiție.Mi-ar plăcea să mai particip la astfel de evenimente și mi-ar plăcea ca și colegele mele să aibă această șansă deoarece astăzi m-am simțit și mai mândră că sunt femeie și că lucrez la Renault România. Simt că femeia de mâine va fi o femeie și mai puternică și mai încrezătoare în forțele ei și mai mândră că este femeie. Așa îmi doresc să devină și cele doua fiice ale mele."

Renault România

Renault România are în prezent aproximativ 17.000 de angajaţi, iar 31 % dintre aceștia sunt femei. Principalele activităţi ale companiei sunt desfăşurate la: Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul ILN), Matriţe Dacia (Piteşti), centrul de design Renault Design Central Europe, Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu) şi Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/automobile-dacia/renault-romania-a-organizat-in-premiera-evenimentul-meseriile-nu-au-gen